Persona sorpresa per pujada de preus Mercadona

SOCIETAT

Mercadona alerta: els 2 productes que pujaran molt de preu aquest any

Aquests dos productes veuran com el seu preu continua incrementant-se fent que no sempre siguin assequibles

Hi ha dos productes de Mercadona que seguiran augmentant el seu preu tret que canviïn molt les coses. Ha estat el seu president Juan Roig qui ha fet aquest anunci que segurament no serà molt ben rebut pels clients.

El canvi climàtic està influint que Mercadona i la resta de supermercats es vegin en l'obligació d'apujar els preus. Tot i això, cal reconèixer també que han abaixat el preu d'altres que tenen a les botigues. En el cas de Mercadona, han estat 1.000 referències les que han passat a costar menys.

Mercadona ha anunciat que tant l'oli d'oliva com la xocolata no deixaran de pujar de preu. Són dos casos diferents i que pujaran de manera diferent, però les raons en el fons són les mateixes. El canvi del clima està fent efecte en els cultius de les matèries primeres.

L'oli d'oliva ha triplicat el seu preu

Si ens fixem en l'estudi publicat per l'INE, l'oli va pujar un 5,3% el mes passat. Però aquesta xifra no és la més escandalosa si tenim en compte que l'últim any ha pujat un 67%. Encara menys si veiem que el preu s'ha triplicat en els darrers anys.

Mercadona no ha estat aliena a aquesta problemàtica tampoc. I el problema és que no té pinta que s'hagi de solucionar. La manca de pluja i l'augment de les temperatures a l'hivern són un veritable problema.

D'una banda, moltes collites es fan malbé, cosa que suposa que no es recol·lecta res. Però de l'altra, també s'hi recullen olives petites que produeixen molt menys oli. En aquest sentit, moltes persones han optat per deixar de consumir aquest producte passant-se a opcions més econòmiques.

La xocolata té més potencial de pujada a Mercadona

El segon dels productes que pujarà de preu tant a Mercadona com a la resta de supermercats és la xocolata. En aquest cas, s'ha vist un augment del 4,5% al febrer, sent del 10% tenint en compte el preu que tenia fa un any. El problema ve perquè té més potencial de pujada que l'oli.

De nou, estem davant d'un problema que ve des de les primeres matèries. L'increment del cost d'aquestes repercuteix directament en allò que ens costa als clients la xocolata. I com t'hem dit, no té pinta que millori.

En aquest cas, influeixen les males collites a l'Àfrica Occidental, lloc del qual és procedent la majoria del cacau. Allà el temps és més calorós i hi ha hagut canvis a les temporades de pluja, per la qual cosa es produeix menys i apareixen plagues. Això fa que els costos d'aquesta matèria primera estiguin pujant irremeiablement.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: