Imatge de fons d'una dona treballant de caixera en un supermercat, amb una altra imatge d'una dona amb gest de tenir dubtes i diversos interrogants sobre el cap
SOCIETAT

Les localitats espanyoles on tots els veïns tenen feina: plena ocupació

Pren nota dels municipis on la taxa d'atur és del 0% o gairebé hi arriba, són més de 650 a tot Espanya

La plena ocupació és un objectiu que tota localitat vol tenir encara que, sens dubte, no és fàcil engrandir la llista de municipis on hi ha un 0% d'atur. Concretament, segons l'INE i el SEPE, hi ha 667 municipis al nostre país que es troben actualment en situació de plena ocupació.

Cal recordar que la taxa d'atur al nostre país al mes d'abril va ser de 12,29% i es va reduir en més d'un punt respecte als darrers 12 mesos. Pel que no tenir aturats és una situació realment anòmala al nostre país, però que es compleix per exemple al concello corunyès d'Oza-Cesuras, que compta amb 5.200 habitants.

Un redactor d'Espejo Público ha preguntat als veïns quina és la realitat d'aquest concello. Aquest presumeix de ser un d'aquells gairebé set centenars de municipis en què la taxa d'atur és del 0%, o el ronda.

De fet, es considera que un municipi té plena ocupació quan, en els darrers 12 mesos, ha tingut de mitjana menys d'un 4% de persones a l'atur. Això respecte a la població en edat laboral.

Exemples de localitats amb plena ocupació el 2024

LOCALITATPROVÍNCIAHABITANTS
Oza-CessuresLa Corunya5.199
Fuentesaúco de FuentidueñaSegòvia244
PujaltBarcelona220
Vilanova de l'AgudaLleida197
BisaurriOsca183
DónesGirona258
Muret de GallecSaragossa204
Autilla del PiPalència211
AramaioÀlaba1.409
PanticosaOsca901

Hi ha actualment 667 municipis a Espanya amb plena ocupació

Preguntant pels carrers d'aquesta petita localitat del nord-oest d'Espanya, molts asseguren que "tota la gent que coneixen treballa. Que no coneixen ningú a l'atur i que molta de la gent que treballa en aquest poble ho fa de pagès, i després es desplaça".

Una altra de les localitats sobre les quals ha posat el focus l'espai matinal d'Antena 3 és Benahavís, a Màlaga. Tot i no tenir plena ocupació, l'atur ronda el 4% gràcies a l'activitat del golf.

"De cada deu euros que un jugador de golf inverteix en el seu viatge, dos es queda al camp de golf i els restants es distribueixen en hotels, restaurants i lleure. Estic buscant treballadors", revela el propietari d'un local d'hostaleria de Benahavís .

Altres pobles com Bisaurri, a Osca, Fuentesaúco de Fuentidueña, a Segòvia, Vilanova de l'Aguda, a Lleida o Pujalt, a Barcelona, també compten amb aquest honor del 0%. A la gran majoria de municipis, estem parlant de localitats de menys de 500 habitants.

Tot i que, sens dubte, també n'hi ha altres de molts més habitants en la mateixa situació. És el cas, per exemple, de grans localitats com Pozuelo de Alarcón, a Madrid o Sant Cugat del Vallès, a Barcelona.

A més, segons dades de RTVE algunes de les comunitats amb més taxa de plena ocupació, són les Balears, Catalunya o Aragó, i són, principalment, totes del nord d'Espanya.

➡️ Societat

Més notícies: