Fotomuntatge amb una imatge de fons de l'exterior d'un supermercat Lidl, i al capdavant una rodona vermella amb el logotip de Mercadona i una dona sorpresa i assenyalant cap amunt
SOCIETAT

Lidl envia un seriós avís als espanyols i a Mercadona

Lidl ha anunciat que seguirà apostant pel mercat espanyol, i envia un avís a tots els consumidors

Molt bones notícies per a Lidl. La cadena de supermercats alemanya ja fa anys que va aterrar a Espanya, amb un gran èxit entre els consumidors pels seus grans preus.

I, pel que sembla, això continuarà sent així, si més no de moment. Ho han deixat clar a la presentació de l'informe d''Impacte Corporatiu 2022' a la jornada amb ICEX 'L'exportació de la marca espanyola'.

Lidl segueix mantenint l'aposta pel mercat espanyol i ja preveu que tornarà a tancar un bon any 2023 amb grans vendes als supermercats.

L'avís de Lidl a tots els espanyols

Lidl ha avisat tots els espanyols i els seus competidors més directes, com ara Mercadona. Es mantindrà a Espanya, almenys de moment.

El supermercat d'origen alemany ja va finalitzar el passat exercici fiscal del 2022, que s'acaba al febrer, amb unes vendes de 6.079 milions d'euros. L'aposta pel mercat espanyol sembla que funciona, i aquest any preveuen que arribaran al voltant dels 6.600 milions.

Tot i això, són unes xifres encara sota els dos dígits. "Estarem una mica per sota del creixement a doble dígit", confessava el Director Corporatiu de Lidl a Espanya, Ferran Figueras. "Així i tot, els resultats mostren la confiança del consumidor espanyol i podem estar molt satisfets de com estem evolucionant".

Lidl arribarà a les 700 botigues el 2024

Lidl ha deixat clara la seva aposta pel mercat a Espanya. "La nostra voluntat de continuar creixent segueix intacta", han assegurat. Per aquest motiu, el proper any es preveu que la cadena de supermercats arribi a tenir fins a 700 botigues repartides per tot el territori espanyol.

Avui dia, Lidl compta amb fins a 670 botigues, per la qual cosa es preveu l'obertura de, com a mínim, 30 supermercats més a Espanya de cara a l'any que ve.

El 2022 Lidl va inaugurar fins a 48 botigues a tot el territori, sent 34 d'elles de nova creació. Aquest 2023 les seves obertures han estat menors, només 15 supermercats fins a data de novembre. Tot i això, ja que l'any fiscal finalitza el 2024, encara hi podria haver espai per a alguna més.