Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un Mercadona, Juan Roig al capdavant i una rodona vermella amb una imatge de Kelvin Kiptum en blanc i negre i una cinta negra

SOCIETAT

Kelvin Kiptum, l'home que havia d'aconseguir el gran somni de Juan Roig

Kelvin Kiptum, l'atleta que va aconseguir el rècord mundial a la marató de Chicago, moria aquest dilluns víctima d'un accident de trànsit

Kevin Kiptum, l'home que estava cridat a aconseguir el gran somni del president de Mercadona, ha mort aquest dilluns, 12 de febrer, amb 24 anys.

El plusmarquista kenià patia un accident de trànsit quan viatjava amb el seu entrenador, Gervais Hakizimana. Els fets han tingut lloc a la carretera Eldoret-Kaptagat, a Kenya.

Tot i que només havia corregut tres maratons a la seva vida, el jove va aconseguir batre el rècord mundial a la marató de Chicago l'any passat. Després d'haver participat per primera vegada el 2022 a la marató de València, on va aconseguir el temps més ràpid per a un debutant.

Mor Kelvin Kiptum, l'home cridat a aconseguir el somni de Juan Roig

Aquest dilluns, 12 de febrer, perdia la vida Kelvin Kiptum amb 24 anys, en un accident de trànsit a Kenya. El jove plusmarquista havia aconseguit el rècord mundial a la marató de Chicago el 2023.

Va debutar, de fet, a València el 2022. Va ser en aquesta marató, organitzada per la Fundació Trinidad Alfonso que presideix Juan Roig, que es va donar a conèixer al gran públic. En la seva primera cursa, Kelvin Kiptum va aconseguir el millor crono per a un debutant, amb un temps de 2:01:53.

Uns mesos després, el 2023, va superar la seva marca a Londres, amb un crono de 2.01.25. Tot i això, el menor dels temps, el rècord mundial, el va aconseguir a Chicago a finals de l'any passat. El jove atleta marcava un temps de 2:00:35 en aquesta marató.

Juan Roig ofereix un milió d'euros a l'atleta que bati el rècord

Juan Roig, president de Mercadona, anunciava el desembre passat la seva intenció de regalar un milió d'euros a l'atleta que bati el rècord a la propera marató de València.

Un anunci que venia impulsat després de conèixer el rècord mundial aconseguit pel mateix Kelvin Kiptum a Chicago. I és que el jove plusmarquista havia participat només un any abans a València.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

"Quan s'aconsegueixi el rècord del món, donarem un milió d'euros si es fa a València", deixava clar el màxim accionista de la cadena de supermercats, junt amb Paco Borao, director de la marató de València.

Un fet que es podria veure truncat després de la mort aquest dilluns de Kelvin Kiptum, el jove atleta cridat a aconseguir el gran somni de Juan Roig.