Muntatge amb una dona amb un pot de colònia a les mans i un cercle amb el perfum infantil Maduixes amb Nata de la marca Star Nature
SOCIETAT

Alerta sanitària: l'OCU avisa d'una substància prohibida a una colònia infantil

L'OCU s'ha fet ressò de l'avís emès pel sistema d'alertes ràpides de la Unió Europea i en prega als consumidors la devolució

Salten les alarmes després de detectar la presència d'una substància prohibida en un perfum espanyol adreçat al públic infantil. Així mateix ho ha notificat l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). 

L'OCU s'ha fet ressò de l'advertiment emès pel sistema d'alerta ràpida de productes perillosos no alimentaris de la Unió Europea (Safety Gate). L'organisme ha informat de la retirada de la colònia infantil Star Nature Fresas con Nata en què s'ha detectat, en la composició, la presència de Lilial. 

Es tracta d'una substància prohibida per considerar-se un potent al·lergen i ser catalogada com a CMR (carcinògena, mutagènica i amb efectes en el sistema reproductiu, ja que pot danyar la salut del fetus). 

Tots els detalls sobre la colònia infantil retirada 

Com hem dit, el perfum afectat per l'alerta sanitària es tracta de la colònia Fresas con Nata, de la marca Star Nature. El producte es ven en envasos de 70 ml i es pot trobar a establiments com Primor o Carrefour. 

Segons detalla l'OCU, la colònia incompleix la normativa europea en incloure als seus ingredients el component 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde, més conegut com a BMHCA o Lilial. Es tracta d'una substància d'ús prohibit en cosmètics des de l'1 de març del 2022. 

Des de l'organisme de la Unió Europea ho consideren de "greu incompliment", reduint a zero la possibilitat de comercialitzar-lo. En aquest sentit, el producte ha estat retirat del mercat immediatament. 

L'OCU demana als usuaris la devolució del perfum 

El que més preocupa és que es tracta d'una colònia adreçada específicament al públic infantil. Així doncs, les possibilitats que el component afecti la salut dels usuaris és més elevada. 

D'aquesta manera, l'organització es mostra a favor de la retirada del perfum de tots els punts de comercialització. Així mateix, insisteix els consumidors que tinguin aquesta fragància a casa seva, s'abstinguin d'usar-la. 

La millor opció, tal com recomana l'OCU, és tornar el producte al punt de venda per sol·licitar la devolució dels diners.