Congelador amb menjar congelat i fruites i verdures davant
SOCIETAT

És igual de saludable la fruita fresca que la congelada? La resposta et sorprendrà

Aquesta és una pregunta que es repeteix de forma constant a la meva consulta, ja que sembla que la fruita congelada no sigui igual de saludable

La fruita, com ja sabem, és un dels aliments més top nutricionalment parlant. Ens aporta una gran quantitat d'aigua, vitamines i minerals. És un aliment, doncs, essencial en la nostra dieta del dia a dia, que hem de consumir unes 3 vegades, per la qual cosa és important trobar de quina manera ens és més còmode.

Hi ha vegades que sembla que consumir aliments congelats sigui pitjor, ja que han perdut propietats, però t'explicaré un secret: això és un mite. La fruita congelada conserva les mateixes propietats que la fruita fresca.

No hi ha diferència entre la fruita fresca i la fruita congelada

Moltes vegades, la fruita que consumim té un origen molt llunyà al lloc de compra. Amb aquest transport tan llarg, es poden perdre molts nutrients.

Les fruites i verdures congelades es recol·lecten al punt màxim de maduració. Posteriorment es renten, s'envasen i es congelen a uns -20ºC. Aquesta temperatura fa que es puguin mantenir les característiques organolèptiques de la fruita, és a dir, que mantingui el sabor, l'olor, el color i la textura.

El contingut de vitamines i minerals de la fruita congelada és el mateix que el de la fruita fresca. No tenen conservants ni additius. Cal tenir en compte que un cop descongelada la fruita, no es pot tornar a congelar.

Beneficis de la fruita congelada

Bàsicament, el benefici més gran de la fruita congelada és reduir el malbaratament. De vegades portem vides atrafegades que no ens permeten comprar cada dia, i al final hem d'acabar llençant aliments.

A més, això se sol donar molt en persones que viuen soles, a qui no els hi dona temps a menjar tot el que compren abans que es deteriori l'aliment.

Les fruites són aliments que en poc temps es poden fer malbé, per la qual cosa encara es desaprofiten més. En aquests casos, és més que aconsellable fer ús de la fruita congelada.

El mateix passa amb la verdura

Així és, fruites i verdures es poden consumir congelades sense problema, i sense perdre propietats. Al final l'essencial és incloure-les en el nostre dia a dia, fent un consum de 5 peces diàries, tant se val si fresques o congelades.