Imatge de fons d´una oficina d´Hisenda i una altra imatge d´unes mans amb bitllets de 50 euros

SOCIETAT

Les transferències que fan saltar les alarmes a Hisenda: investigarà els teus diners

Desvelem detalladament quines operacions cal declarar per no tenir problemes amb l'Agència Tributària

Si alguna vegada has tingut dubtes sobre quin és el límit de diners en transferències per haver de declarar una quantitat a Hisenda, aclarirem aquestes incògnites. Ens referim a uns límits fixats per la Llei 7/2012 per prevenir el frau i el blanqueig de diners. Unes quantitats que faran que la teva entitat bancària informi l'Agència Tributària de l'operació realitzada.

Parlem d'uns límits que no vol dir que no puguis passar, però si has de tenir en compte un detall clau. I és que quan se sobrepassen, cal informar d'aquestes transferències a Hisenda per evitar possibles il·legalitats.

Els límits que obliguen els bancs a informar Hisenda de les transaccions

Si parlem de transferències bancàries, cal notificar aquelles que superin els 10.000 €. També sobre les que s'intercanvien bitllets de 500 € o pagaments i cobraments en metàl·lic, si són superiors a 3.000 €. Igualment, préstecs i crèdits per sobre de 6.000 € són altres operacions sobre les quals els bancs avisaran Hisenda.

Límits de transferències perquè els bancs informin a Hisenda

OPERACIÓLÍMIT (euros)
Transferències bancàries+ 10.000
TransaccionsIntercanvi de bitllets de 500 euros
Pagaments i cobraments en metàl·lic+ 3.000
Préstecs i crèdits+ 6.000

Si superes aquests límits fixats, Hisenda et demanarà justificar d'on ve aquesta quantitat de diners. Especialment en els supòsits que tractin d'ingressos en efectiu o transferències que provinguin de l'estranger.

Cal apuntar que aquesta informació es podria compartir amb les Agències Tributàries de tercers països. Tot i que dins de la Unió Europea, alguns d'aquests països han arribat a acords col·laboratius amb el nostre per lluitar contra el frau fiscal.

Què passa a l'hora de declarar? Hisenda t'adverteix quan estàs obligat

Pel que fa a les transferències sobre les quals tindrem obligació de declarar a Hisenda, són les següents. En tots els casos, tenint en compte l'equivalent a la moneda estrangera:

  • Enviament o recepció des de fora d'Espanya del pagament de 10.000 euros o més
  • Sortir o entrar a Espanya amb 10.000 euros o més
  • Moviments bancaris dins del país de 100.000 euros o més
  • Moviments de mitjans de pagament en metàl·lic de 100.000 euros o més

Tot el que sigui sobrepassar aquests límits provocarà que hagis de presentar a Hisenda el Model S1. Així i tot, hauràs d'aportar les dades del portador, propietari i destinatari de la transacció.

A més, també hauràs de comunicar l'import exacte, de quina mena és la transacció o la seva procedència. També l'itinerari dels diners, quin ha estat el seu ús previ o el mode de transport del mitjà de pagament. Com a darrer apunt, no et despistis perquè està declaració del Model S1 has d'executar-la abans de fer la transacció de diners en qüestió.

➡️ Societat

Més notícies: