Muntatge amb una dona una mica més gran somrient i bitllets d'euro en una cartera
SOCIETAT

El que has de guanyar i estalviar al mes per jubilar-te amb 4 milions d'euros al banc

Estalviar el 15% del teu sou anual pot proporcionar-te un robust matalàs financer per a la teva jubilació. Descobreix com fer-ho

En la planificació financera per a la jubilació, acumular una suma substancial és un objectiu comú per garantir un retir còmode i segur. En aquest context, la meta d'estalviar es presenta com un desafiament, però totalment possible amb una estratègia financera sòlida i a llarg termini.

La singularitat i la particularitat de cada individu fan que cada cas d'estalvi sigui únic. Les condicions vitals, les circumstàncies personals i les trajectòries professionals difereixen significativament entre les persones.

Tot i que els càlculs promig proporcionen una referència general, és essencial adaptar qualsevol estratègia d'estalvi per a la jubilació a les circumstàncies i contratemps.

Això és el que hauries d'estalviar per jubilar-te amb 4 milions d'euros

Tenint en compte les diferències individuals, es planteja la premissa de comptar amb un salari anual d'aproximadament 263.000 euros per assolir una taxa d'estalvi del 10%. Tot i això, si s'optés per una estratègia d'estalvi més agressiva, amb una mitjana del 15% del salari, es veuria la necessitat de percebre al voltant de 178.000 euros a l'any.

Aquestes xifres, encara que reflecteixen una situació força allunyada de la realitat, es poden arribar a complir si es manté l'estalvi constant en el temps.

Els quatre milions d'euros al moment de la jubilació dependrà del rendiment anual que s'aconsegueixi, però en termes aproximats, aquest seria el sou necessari per assolir aquesta suma.

És veritat que aconseguir una situació mínimament similar resulta actualment força difícil a causa de la situació econòmica, per la qual cosa presentarem una situació més “realista”.

Logo de TelegramNOVEDAD TELEGRAM: ¡Pincha aquí para leer GRATIS tus noticias favoritas sobre PENSIONES y AYUDAS en Telegram!

Una situació més realista: quant tindria estalviat per a la jubilació amb un sou anual de 25.000 euros?

En cas de tenir un sou anual de 25.000 euros, estalviant el 15% durant un període de 30 anys, el càlcul es tradueix en un estalvi anual de 3.750 euros.

Durant tres dècades, aquest hàbit d'estalvi acumularà un total de 112.500 euros. Aquesta xifra representa una estimació del capital que podries tenir disponible al jubilar-te, mantenint aquesta taxa constant destalvi.

És fonamental tenir en compte que aquest càlcul no preveu factors dinàmics com la inflació, els canvis en els ingressos i les variacions en les taxes de rendiment de les inversions.