Gonzalo Bernardos parlant mirant a la càmera
SOCIETAT

Crítica de Gonzalo Bernardos al Gobierno: 'Tindrem un problema'

Gonzalo Bernardos es mostra crític amb les darreres mesures adoptades per l'Executiu en matèria de lloguer

Gonzalo Bernardos es mostra molt crític amb la darrera mesura adoptada pel Gobierno en matèria d'habitatge. El prestigiós economista confirma que amb el nou índex de preus del lloguer "tindrem un problema". Aquest indicador es farà servir a partir del març per establir un valor màxim i mínim dels immobles segons la zona i l'estat.

Seran les comunitats autònomes les encarregades d'impulsar-ho. Algunes, sobretot les governades pel PP, ja han descartat fer ús d'aquest limitador.

Gonzalo Bernardos va posar l'exemple de Barcelona, on "gairebé tothom està marxant a l'arrendament de temporada". S'emparen a la Llei d'Arrendament Urbà, que "diu que la clau és la temporalitat i això inclou estudiants i executius desplaçats".

El professor va ampliar la seva posició amb un cas pràctic. "Es posa al barri del Poble Sec un habitatge de lloguer per 700 euros, no és magnífic, de 50 metres quadrats i grau de conservació regular", apunta. Doncs "entre un divendres i un dilluns" han volgut llogar-la "948 persones", va afirmar a Más vale tarde, de La Sexta.

Té clar que les limitacions que estan imposant allò que aconseguiran "és restringir l'oferta". I quan això passa, "el propietari tria l'inquilí i el que demana a l'agent immobiliari és que l'inquilí no es declari vulnerable". En aquest cas, l'ocupant de la casa "estarà molt de temps i potser no paga o paga menys del que requeria", assegura Gonzalo Bernardos.

Gonzalo Bernardos prediu el que passarà amb el lloguer

Gonzalo Bernardo sospita que "moltes persones no trobaran un lloguer". Des de fa mesos s'aprecia una menor oferta d'habitatge davant la retirada del mercat de molts immobles. Això provocarà que els preus es disparin, malgrat les lleis de regulació per part del Govern.

Fins i tot ja s'estan donant casos a Catalunya d'inquilins de lloguer "disposats a pagar més del que demanen". I com assenyala l'expert, "de vegades no és poc". Es pot arribar fins als 1.200 euros o fins i tot més, cosa que s'assemblaria força a una subhasta.

➡️ Societat

Més notícies: