Un home ensenya al banc un contracte, amb una casa en miniatura i una clau, ia la part esquerra, Gonzalo Bernardos
SOCIETAT

Gonzalo Bernardos confessa el que li diria al seu banc avui mateix: 'Us ho recomano'

Gonzalo Bernardos aconsella acudir al banc com més aviat millor si hi ha intenció de comprar un habitatge

Gonzalo Bernardos té un missatge per a tots aquells que pensin a comprar un habitatge. Sosté que, d'aquí a uns mesos, hi haurà novetats al mercat immobiliari i això afectarà el preu de la compravenda. Per aquest motiu, té molt clar què li diria al seu banc ara mateix.

L'economista recomana acudir com més aviat millor a la nostra entitat financera per sol·licitar la hipoteca, abans que els preus dels immobles pugin encara més. "Us recomano que us afanyeu", insisteix el prestigiós economista.

Gonzalo Bernardos es pronuncia sobre la possible volta d'"un gran boom immobiliari". Pel que sembla, vindrà acompanyat d'un "augment de transaccions i preus". L'expert sosté que s'acosta una "guerra hipotecària que provocarà un descens important dels tipus d'interès".

Muntatge d'una casa sobre un paper i la cara de Gonzalo Bernardos

Tot i això, malgrat les millors condicions que oferiran els bancs, el cost de l'habitatge s'elevarà per sobre del previst. Caldrà estar atents sobretot al que passi a partir del segon semestre de l'any.

Seran molts els que decidiran comprar un immoble, animats per la caiguda dels tipus d'interès. Però hauran de fer front a un augment dels preus.

Gonzalo Bernardos explica per què hem de comprar amb certa urgència

Gonzalo Bernardos indica que cal moure's amb certa rapidesa per no veure's sorprès pel canvi que experimentarà el mercat residencial. Un seguidor li preguntava a les xarxes socials si no seria més convenient esperar a la baixada dels tipus d'interès.

Tot i això, l'economista ho té claríssim: "Quan baixin els tipus, augmentarà el preu de l'habitatge". Bernardos assegura que "el que t'estalviïs amb la baixada de tipus no et compensarà allò que paguis més d'habitatge". I és que aquesta demanda o interès més gran per aconseguir una casa dispararà previsiblement els preus en el tram final del 2024.

No és la primera vegada que Gonzalo Bernardos es pronunciava sobre aquesta qüestió. A principis d'any ja ho va fer en una intervenció a Más vale tarde. L'economista va assenyalar llavors que aquest primer semestre del 2024 serà "una grandíssima oportunitat" per aconseguir un habitatge en propietat.

➡️ Societat

Més notícies: