Muntatge amb peces de fruita i persona menjant fruita en una cullera
SOCIETAT

Soc nutricionista i vinc a revelar-te els mites i veritats sobre la fruita

T'explico tota la veritat sobre la fruita: ja està bé de tanta mentida, no permetis que juguin amb tu

La fruita és un aliment molt qüestionat i si us dic la veritat, no entenc el perquè. Al llarg de la meva trajectòria he arribat a escoltar preguntes i afirmacions com ara:

"Quan he de prendre la fruita?", "No prenc fruita a la nit perquè engreixa", "Si estic a dieta, puc menjar plàtan?" o "És millor prendre-la abans o després dels àpats?".

I jo em pregunto... Per què se'l tem tant a la fruita? Per què no es parla dels beneficis i els problemes que comporta no consumir-la? Doncs bé, vinc a explicar-te tot allò que has de saber sobre aquest aliment.

Menjar fruita ens aporta molts beneficis

Doncs bé, és cert que la fruita conté sucres, però no són comparables al sucre que puguin contenir unes galetes, per exemple, o els sucs. Els sucres que contenen la fruita són sucres intrínsecs, no són afegits.

Per això a l'organisme no actuen de la mateixa manera. La fruita ens aporta multitud de vitamines, minerals, antioxidants, fibra i aigua. I la seva fibra hi juga un paper molt important.

Ja que fa que aquest sucre propi de la fruita s'absorbeixi lentament i de manera gradual, afavorint la sensació de sacietat i disminuint l'alliberament d'insulina, evitant els becs de glucosa a la sang. I passa totalment el contrari quan consumim aquestes galetes o sucs, ja que són sucres afegits.

Menjar fruita a la nit és tan dolent com diuen?

D'altra banda, l'aportació calòrica d'un aliment no varia segons el moment del dia en què l'ingerim. La fruita continuarà tenint les mateixes propietats tant de dia com de nit i fent la mateixa funció i seguint la mateixa ruta metabòlica.

Dubtar entre menjar-se un plàtan una poma o un caqui, per exemple, és totalment indiferent, ja que la diferència de calories entre elles és mínima.

Està demostrat científicament que el consum de fruita està associat amb la prevenció de certes malalties, preveu l'obesitat i el guany de pes. Per tant, no passa res perquè prenguis fruita abans o després dels àpats, a la tarda o a la nit.

Logo de TelegramNOVEDAD TELEGRAM: ¡Pincha aquí para recibir GRATIS los mejores Trucos para Adelgazar y de Belleza en Telegram!

Una de les coses que sempre dic als meus pacients és que el que genera un augment de pes, més concretament un augment de greix corporal, és consumir més calories de les que el teu cos necessita al dia.

Que no us preocupi el total de calories sinó el conjunt de nutrients. No els tinguis por, tret que hi hagi alguna al·lèrgia o intolerància no hi ha motiu per eliminar-les de la dieta.

Totes i cadascuna de les fruites han de tenir cabuda a la nostra alimentació i més encara les que estiguin de temporada. Ja que estaran al punt òptim quant a les seves característiques organolèptiques i propietats nutricionals.