La fruita espanyola amb més probiòtics que el quefir: fàcil de trobar i saborosa
La pruna és típica de la temporada primaveral i aporta un benefici important que està passant desapercebut
La pruna pot ser molt dolça i molt àcida, el color enamora i la primavera és la seva temporada. Parlem d'una fruita que a Espanya és de fàcil accés i els beneficis de la qual estan passant desapercebuts.
Alvocat, pruna, nectarina o albercoc. Totes estan de temporada a la primavera, però només una té més probiòtics que qualsevol de les altres o que qualsevol altre complement alimentari.
La pruna és la fruita de temporada que et salvarà la primavera
Molts l'odien, d'altres l'estimen. La pruna és de pell àcida i dura, i interior tou i dolç. Així mateix, és un dels aliments més beneficiosos per a la salut de fàcil accés a Espanya.
Totes les hortalisses, verdures i fruites, així com els fruits secs i els llegums, són aliments en el consum dels quals els experts insisteixen sense parar. La varietat i el natural és sa, i encara podem tenir més detalls.
Sabem que com menys cuinem els aliments, més propietats mantenen. És per això que les fruites són tan recomanables. Cadascuna conté beneficis únics i totes aporten nutrients i vitamines necessàries.
Entre elles, resulta que la pruna és una font importantíssima de probiòtics naturals. Els microorganismes vius que, a més de ser imprescindibles al nostre organisme, aporten nombrosos beneficis, especialment, al nostre sistema digestiu.
El probiòtic més potent és la pruna i no ens n'havíem assabentat
La coneixem sobretot per altres beneficis com ara la fibra. I és que sovint cometem l'error d'obsessionar-nos amb els resultats a llarg termini o, dit altrament, dels més visibles.
Tot i això, hi ha altres efectes que el menjar produeix en nosaltres que són molt més beneficiosos a mitjà i llarg termini. Sense oblidar-nos de cuidar-nos de la resta, no ens hem d'oblidar de mantenir forts els nivells de certs aspectes del nostre organisme.
Ens referim, per exemple, als probiòtics. Aquelles bestioles amb què sempre comptem i de les quals ens oblidem. Però que, de vegades, es desregulen portant-nos a patir infeccions o baixades a les defenses.
Aquesta dada que la pruna conté components altament beneficiosos per a la microbiota intestinal, és molt poc coneguda. Aquesta no és res més que el sistema que habita i protegeix el nostre tracte digestiu.
Un dels components de la pruna que més beneficia la microbiota és la fibra. En concret, la fibra soluble. D'ella, s'alimenten els bacteris que són beneficiosos al nostre intestí.
Diguem que, en definitiva, la pruna és un dels aliments que haurien de constituir la base de la nostra alimentació. Ja que protegeixen precisament l'aparell que s'encarrega de processar correctament la resta d'aliments.
Més notícies: