Diverses taules posades en un restaurant
SOCIETAT

El fil de Twitter que agrupa els millors restaurants de Catalunya

Un fil de Twitter ha revelat els restaurants favorits de la gent per anar a menjar bé i de qualitat

En els darrers dies, X, la plataforma anteriorment coneguda com a Twitter, ha estat l'escenari d'una iniciativa que ha captat l'atenció dels usuaris. Tot va començar quan l'usuari @jmangues va publicar un tweet animant els altres a començar un fil de recomanacions de restaurants a tot Catalunya.

El desafiament era clar: recomanar un restaurant sense restriccions de preu ni tipus de cuina, on la qualitat del menjar estigués garantida, independentment del municipi.

La resposta a aquesta proposta no es va fer esperar, i el tweet ràpidament es va tornar viral, generant un feedback constant d'usuaris que compartien les seves opinions i suggeriments. Entre les recomanacions més destacades hi ha restaurants que representen la rica tradició gastronòmica de Catalunya.

Ca l'Enric a la Garrotxa

Amb les seves arrels que es remunten al 1882, Ca l'Enric va començar com un modest hostal i botiga per als transeünts i agricultors de la zona. L'evolució d'aquest establiment va ser notable, especialment a partir del 1965, quan van introduir els plats i més tard les cassoles i la brasa de cap de setmana.

Avui dia, Ca l'Enric és molt més que un antic hostal. És un restaurant que continua evolucionant la cuina tradicional mantenint l'essència dels sabors del territori al llarg dels anys.

Cal Garretà a Graugés

Situat al poblet de Graugés, dins el municipi d'Avià, a la comarca del Berguedà, Cal Garretà és un restaurant de gastronomia rural. Ofereix una experiència autèntica de la cuina catalana.

En un entorn natural i paisatgístic impressionant, els comensals poden gaudir de plats tradicionals com patates emmascarades, pèsols negres, carns a la brasa, cargols i xai al forn.

Hostal Colomí a Santa Coloma de Queralt

L'Hostal Colomí ha passat de ser un petit hostal a un restaurant de cuina catalana destacat a Santa Coloma de Queralt. Reconegut a la guia Michelin, ofereix plats tradicionals i d'autor elaborats amb productes de primera qualitat. La seva carta inclou especialitats com xips d'albergínia, faves a la catalana, cua de bou amb xocolata, i més.

Situat al centre històric, destaca pel saló rústic amb graella a la vista i salons privats per a esdeveniments. Les propietàries, Nati i Rosita Campos, juntament amb Pep Trullols, fill de Rosita, lideren un servei extremadament atent.