Muntatge de fotos d´un plànol general d´una botiga Lidl i, al costat, la silueta de Catalunya amb una dona amb rostre sorprès i el logotip de Facua al costat

SOCIETAT

Facua denuncia Lidl a Catalunya: els ‘tripijocs’ amb el preu dels seus productes

Lidl haurà de donar explicacions sobre la confusió generada arran d'unes ofertes que semblen no ser del tot certes

Després d'una denúncia presentada per FACUA-Consumidors en Acció, Lidl es troba sota la lupa de l'Agència Catalana de Consum. La causa és una presumpta publicitat enganyosa. La cadena de supermercats, amb seu central a Montcada i Reixac (Barcelona), ha estat acusada d'oferir descomptes falsos.

I no només en una ocasió, sinó en diversos productes exposats a la venda. La denúncia assenyalava que Lidl presentava com a rebaixats certs productes que en realitat mantenien el mateix preu que el mes anterior. A la documentació gràfica aportada per FACUA es mostra l'evidència, així que per a Lidl serà difícil escapolir-se d'aquesta polèmica.

Lidl queda retratat per FACUA

Concretament, es pot veure com diferents preus anunciats com a rebaixats al juny coincidien exactament amb els preus originals del mes anterior. El que induïa a creure els consumidors que estaven obtenint descomptes quan en realitat no era així.

Entre els productes en qüestió hi havia la llet sense lactosa Milbona, diversos tipus de pasta i cartons d'ous. Tots presentant aquesta mateixa pràctica de falsa rebaixa. Aquesta acció, segons apunta FACUA, va contra la Llei 7/1996 d'Ordenació del Comerç Minorista.

Muntatge amb la comparació de preu de la llet a Lidl
Lidl ha jugat amb les ofertes | FACUA

Lidl no ha complert l'exigència comercial

En aquest sentit, s'exigeix que qualsevol reducció ha d'estar clarament indicada juntament amb el preu anterior. Tot i això, el preu anterior era el mateix que el rebaixat en el cas d'alguns productes de Lidl, els quals han estat exposats per FACUA. A més, s'assenyala que aquestes pràctiques podrien ser considerades com a competència deslleial, segons el que estableix la Llei 3/1991.

En aquest context, l'Agència Catalana de Consum ha obert un expedient sancionador contra Lidl. Mentrestant, la cadena de supermercats encara no ha emès cap declaració pública sobre això.

Muntatge de comparació del preu dels ou a Lidl
Lidl ha estat enxampat amb una irregularitat | FACUA

Lidl continua arrasant malgrat la polèmica

I ho fa amb diferents productes segons la temporada. Ara ho està fent amb objectes per acomodar el jardí i encarar la pròxima arribada de l'estiu. Una escombra amb aigua per treure brutícia incrustada és l'estrella de les seves promocions. No et perdis tot el que ofereix, això sí, fixa't en el preu abans de comprar.

➡️ Societat

Més notícies: