Imatge de l´exterior d´un supermercat de Bonpreu

SOCIETAT

L'excusa de Bonpreu a les crítiques per vendre fruites i verdures de fora de Catalunya

Bonpreu respon a una queixa i explica les raons per les quals, de vegades, recorren a productes de fora de Catalunya

Bonpreu i Esclat es caracteritzen per ser supermercats que, en la mesura que sigui possible, prioritzen productes de proximitat. Així i tot, no sempre es compleix aquesta regla i han de donar explicacions.

En un debat iniciat a X, han denunciat que les cadenes de supermercats que són molt catalanes haurien de pagar preus justos als pagesos. "I no ofegar-los com estan fent. I prioritzar els seus productes".

Un altre perfil, sense dubtar-ho, ha etiquetat Bonpreu i Esclat, esperant una resposta al respecte. Bonpreu i Esclat no ha trigat a respondre i argumentar el perquè de les seves decisions.

Bonpreu i Esclat responen a les queixes

En aquest sentit, el supermercat s'ha defensat dient que, sempre que poden, sí que disposen de productes de proximitat. Ara, de vegades, afegeixen, han de recórrer a altres procedències. La raó és molt clara per a Bonpreu i Esclat: per qüestions de temporalitat, qualitat o volum de producció.

Tot i això, com ja han fet altres vegades, han informat que passaran la queixa al departament corresponent perquè estudiïn l'assumpte. Així, doncs, es comprometen a millorar la coherència entre el missatge que emeten i la realitat que venen.

Bonpreu i Esclat són només un exemple

Aquest és un tema candent en els darrers dies arran de les protestes dels agricultors a Catalunya. Un fet similar va tenir lloc la setmana passada quan un agricultor va denunciar que a Ametller Origen es venguessin taronges d'Alacant. En aquest cas, el denunciant era un pagès de Tarragona que assegurava que, d'aquesta manera, mai no es podria defensar l'agricultura del territori.

És clar que el cas de Bonpreu i Esclat no és res més que un exemple de l'exigència dels consumidors d'avui dia. Comprar de proximitat és un requisit indispensable per a molts clients que volen saber d'on és el que mengen.

A més, la queixa dels pagesos ha posat en evidència les pràctiques d'alguns supermercats. Comprar i vendre a preus per sota de mercat no beneficia ningú, sinó que posa més en tessitura la realitat del camp català.