Dues persones grans mirant la pantalla d'un mòbil
SOCIETAT

L'estudi de Harvard que deixa clar què et passarà entre els 40 i els 60 anys

Segons l'estudi, a aquestes edats s'aprecien més els moments que vivim.

La cerca de la felicitat ha estat una preocupació constant per a la humanitat al llarg de la història. Tot i que no hi ha una fórmula màgica per trobar-la i la seva definició varia segons l'experiència individual, moltes persones tendeixen a associar la felicitat amb moments específics de la vida, ja sigui per nostàlgia o per l'esperança d'un futur millor.

Un estudi de Harvard, presentat al llibre 'The Good Life', suggereix que vincular la felicitat amb la jubilació pot tenir fonament. Aquesta investigació, que abasta diverses generacions de famílies nord-americanes i combina proves físiques i revisions mèdiques, conclou que la felicitat arriba al punt màxim a partir dels 60 anys. Segons els autors de l'estudi, la consciència que s'està acostant el final de la vida pot portar a una apreciació més gran de cada moment. A més, si aquest període coincideix amb la jubilació i la independència dels fills, l'individu s'allibera d'una gran càrrega de responsabilitats i li permet gaudir de la primera vellesa amb salut relativa.

La crisi dels 40: el pitjor moment de la vida

L'economista David Blachflower, en una investigació realitzada el 2008, va suggerir que la felicitat al llarg de la vida té una forma de 'U'. Segons el seu estudi, els 47 anys són l'edat en què les persones se solen sentir més tristos. Aquest període de la vida es caracteritza per alts nivells d'estrès i preocupacions, juntament amb els canvis físics inevitables de l'envelliment, cosa que disminueix la satisfacció personal.

La coneguda "crisi dels 40" passa al voltant d'aquesta edat i és un fenomen en què les persones enfronten nombrosos problemes personals i professionals. Aquesta càrrega emocional es pot intensificar amb esdeveniments típics d'aquesta etapa, com ara la mort dels pares o un possible divorci. La combinació d'aquestes dificultats contribueix a fer que els 40 siguin vistos com un dels moments més complicats i menys feliços de la vida.

Uns avis amb la seva néta somrients

La felicitat a la jubilació

Tornant als estudis de Harvard, es destaca que assolir la jubilació pot ser un període de màxima felicitat. L'alliberament de responsabilitats i l'oportunitat de gaudir de la vida amb bona salut fan que moltes persones trobin en aquesta etapa un sentit de benestar nou. La capacitat de valorar cada moment i gaudir duna vida més relaxada i sense les pressions d'anys anteriors és un factor crucial per a aquest increment en la felicitat.

En resum, encara que la recerca de la felicitat és una experiència personal i subjectiva, les investigacions suggereixen que els anys de la jubilació poden ser els més feliços, mentre que la mitjana edat, especialment al voltant dels 47 anys, pot ser un dels períodes més difícils.

➡️ Societat

Més notícies: