Muntatge de tabac i rodona amb bitllets d'euro
SOCIETAT

Els estancs anuncien quines marques de tabac canvien de preu aquesta setmana

El preu del tabac va experimentar una pujada fa uns dies, i es preveu que no sigui la darrera del 2023

El preu del tabac va patir una nova variació aquesta setmana. I a més ho fa a les portes de Nadal, cosa que suposa una nova garrotada per als fumadors. Dissabte passat, 16 de desembre, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicava els nous preus que afecten marques conegudes.

Tant de cigars, com de cigarrets i picada de pipa. Va ser així després de la Resolució del 15 de desembre, de la Presidència del Comissionat per al Mercat de Tabacs, segons el que fixa la Llei 13/1998.

El nou preu del tabac va entrar en vigor dissabte passat, segons la informació recollida als documents oficials. Per tant, els consumidors ja ho hauran pagat més car des de fa uns dies. S'aplicarà tant a la Península com a les Balears.

Entre les firmes de cigars i cigars que es veuran afectades per aquesta modificació, n'hi ha algunes força conegudes. És el cas, per exemple, de Cohiba, Trinitat, Saga i la Flor Dominicana. Passarà el mateix amb la picada de pipa, sobretot amb la marca Social Smoke Absolute Zero.

Llista de preus des del 16 de desembre de cigars, cigars i picada de pipa (Península i Balears)

MarcaPreu actual (euros)
Don Julio Punta Espasa Gros (24)26,00
La Flor Dominicana (20)17,95
Short Tales Tom II (10)12,50
Solaç Gros 6 x 58 (24)12,50
Punta Espasa Robust (24)18,00
Air Bender Poderós (20)8,80
Solar Robust 5 x 50 (24)11,70
Cohiba Short 88 Year of the Dragon Edició Limitada 2024 (envàs de 88)175,00
Trinitat Short 66 Year of the Dragon Edició Limitada 2024 (envàs de 66)130,00
Picadura de pipa Social Smoke Absolute Zero (50 gr)4,50

Llista de preus des del 16 de desembre de picada de pipa (Ceuta i Melilla)

MarcaPreu actual (euros)
Social Smoke Absolute Zero (50 g)3,30

Hi ha un detall a tenir en compte, i és que a Ceuta i Melilla, només pujaran de preu la picada de pipa Smoke Absolute Zero. Des de fa uns anys es fa servir aquest producte per embolicar cigarretes, cosa que n'ha disparat el consum i, per tant, el preu.

El preu del tabac continuarà pujant

Tot fa indicar que el recent augment de preu del tabac no serà el darrer any. Abans que finalitzi el 2023 hi haurà més novetats. Si segueix la línia dels últims mesos, on setmanalment s'han anat succeint contínues pujades, els cigars i els cigars tornaran a encarir-se.

Al novembre es va actualitzar el valor de firmes molt reconegudes com West; Philip Morris, Vegafina, Gextrema, Rocky Patel o AJ Fernández, entre d'altres. Però la llista es va ampliar durant aquest mes. Van veure elevat el preu Avo Camacho, Oliva, Davidoff, Virgínia o The Royal Gold.