Muntatge de treballadors esclaten contra el simulador de la Seguretat Social

'No funciona': Esclaten contra el simulador de pensions de la Seguretat Social

Critiquen durament l'eina per calcular la futura pensió dels treballadors

El simulador que va llançar fa un temps la Seguretat Social per conèixer quant obtindrem de pensió de jubilació quan deixem de treballar, no és tan fiable com ho pinten. Almenys per a algun ciutadà que s'ha queixat amargament que aquest servei no li permet saber la pensió que percebrà quan es jubili.

En aquest cas, parlem d'una futura pensionista que ha fet saber la seva queixa a la redacció d'aquest diari i se sent impotent en no poder accedir al simulador. Recordem que el portal La teva Seguretat Social permet fer una estimació de la teva pensió de jubilació i de la data a què podràs accedir.

Però la indignació d'aquesta ciutadana ha quedat palesa i deixa clar que aquest servei ha de millorar molt. "No tots podem accedir al simulador de la jubilació. Fa aproximadament un any el vaig mirar per curiositat i no vaig tenir cap problema, però des de fa uns sis mesos és impossible tenir accés", denuncia a E-Notícies aquesta ciutadana.

Esclaten contra el simulador de pensions de la Seguretat Social: "Impossible accedir"

"He parlat per telèfon, he agafat cita, i l'únic que em diuen és que és un problema informàtic i no em poden donar cap informació. Que l'única manera de saber el que cobraré és jubilant-me (paraules textuals de la persona que em va atendre fa dos dies)”, prossegueix.

"Com pots imaginar, vaig sortir de l'oficina de la Seguretat Social amb una sensació d'impotència total. I més quan per a més 'inri' et diuen 'vagi provant que igual amb alguna actualització té sort i s'arregla', explica aquesta dona. I és que no entén com pot tenir aquests problemes per fer servir aquesta eina aparentment senzilla.

El cas és que hem provat el simulador i no hem tingut cap problema en accedir-hi i calcular la respectiva pensió. Manca per dilucidar quin tipus d'error és el que ha impedit que aquesta usuària pugui utilitzar aquesta eina. Amb allò que s'ha hagut de conformar és una resposta realment impersonal de la Seguretat Social.

A més de l'objectiu primordial del simulador, aquest permet canviar situacions personals que puguin afectar la teva jubilació. Per exemple, fills a càrrec, grau de discapacitat, dedicar-se a una feina que et permeti avançar la teva jubilació, etc.

Alhora, resulta tan funcional que també pots calcular situacions diferents de la jubilació ordinària com jubilació demorada, anticipada involuntària, anticipada voluntària o activa.