Muntatge amb productes d'Escata, Pere Planagumà somrient amb dues estrelles Michelin
SOCIETAT

Escatafood, la revolucionària empresa catalana d'un xef amb dues estrelles Michelin

Escatafood ha canviat la perspectiva de les deixalles del procés de preparació de les anxoves gràcies a Pere Planagumà


Escatafood. Sona estrany, però darrere aquest nom rar hi ha un gran negoci. Pere Planagumà és la persona que està al capdavant d'aquesta idea de negoci curiosa que ha aconseguit transformar les restes generades pel procés de salaó i curació de l'anxova en nou producte.

I és que Escatafood converteix aquestes restes en una gamma de sabors gastronòmics únics. Pere Planagumà ha aconseguit transformar el que abans era considerat un malbaratament en valuosos ingredients culinaris.

Pere Planagumà va crear Escatafood, una altra manera d'aprofitar les anxoves

La persona que va tenir la idea i va muntar el negoci és Pere Planagumà, un cuiner reconegut per la seva feina al seu restaurant d'Olot, Girona.

La idea va sorgir després d'una visita a les instal·lacions d'Anxoves de l'Escala. Allí va observar el potencial sense explotar dels subproductes de l'anxova. Des d'aleshores ha estat dedicat a trobar formes innovadores d'aprofitar aquest tresor gastronòmic.

El procés de salaó i curació de l'anxova tradicionalment generava deixalles com vísceres, espines i retallades de carn. Ara, amb aquest revolucionari negoci, les restes són una oportunitat per crear nous sabors. A Escatafood utilitzen ingredients com l'espina del peix, els líquids concentrats i altres subproductes.

Pere Planagumà ha desenvolupat una varietat que va des de condiments líquids fins a sals especiades. “Aquestes idees són úniques al mercat i ofereixen una aportació d'àcid glutàmic en estat pur”, explica.

“Els cuiners ara poden gaudir d'una proposta més singular i autèntica”, afegeixen des d'Escatafood i tot “amb un sabor més intens i profund en les seves elaboracions”.

La innovació d'Escatafood ha estat reconeguda per xefs de renom com ara Joan Roca i Albert Sastregener. Ells mateixos han incorporat els productes d'Escatafood als seus establiments. La presència d'Escatafood ja s'estén a sis països, i els seus productes estan disponibles en diferents botigues selectes i per internet.

Escatafood i el seu compromís

Enmig dels projectes d'expansió internacional, Pere Planagumà manté el compromís amb la sostenibilitat i l'economia circular. “Escatafood no genera cap pressió addicional sobre els subministradors de matèria primera”, afirma. Això és perquè els subproductes han de ser presents des de l'origen.

“Això és vital per mantenir l'essència de l'economia circular i garantir la sostenibilitat a llarg termini”, confirma el xef. Amb el seu enfocament innovador i el seu compromís amb la sostenibilitat, Escatafood està liderant un canvi significatiu a la indústria alimentària. Demostrant que fins i tot els residus poden esdevenir valuosos recursos culinaris.

➡️ Societat

Més notícies: