Elaboració feta per Martín Berasategui
SOCIETAT

L'entrant que prepara cada any el xef Martín Berasategui la nit de Nadal

En poc més de mitja hora tindràs llest aquest aperitiu que no necessita grans coneixements culinaris per preparar-se

Preparar un dinar per Nadal no sempre és el més senzill del món. Cal pensar el nombre de plats que volem incloure, el nombre de persones que seran, que hi hagi varietat... Per això tenir idees de noves receptes sempre és bo.

Així doncs, avui et portem aquesta recepta perquè facis un aperitiu senzill i saborós: 'Rillette' de salmó fresc i fumat. És de Martín Berasategui, però això no implica que sigui complicada. És més, en poc més de mitja hora ja tindràs el teu entrant llest i preparat.

Rillette de salmó fresc i fumat

Ingredients per preparar l'entrant

En primer lloc, et deixarem una taula amb tots els ingredients que necessites. Te'ls dividim en dos apartats, ja que aquestes dues preparacions van cadascuna pel seu costat:

Ingredients per a la rillette de salmó fresc i fumat

INGREDIENTQUANTITAT
Salmó fresc250 grams
Salmó fumat150 grams
Anet picat1 cullerada sopera
Oli d'oliva verge extra1 cullerada sopera

 

Ingredients per fer la maionesa de curri

INGREDIENTQUANTITAT
Rovell d'ou1 unitat
Oli de gira-sol1 decilitre
Mostassa de Dijon15 grams
Suc de llima10 grams
Curri0,5 grams
SalAl gust
PebreAl gust

 

Així es fa aquest aperitiu de rillette de salmó fresc i fumat, segons Martín Berasategui

1. Comencem fent la maionesa de curri

Comencem posant al got de la batedora el rovell d'ou, la mostassa de Dijon, el curri i 10 grams de suc de llima. A poc a poc, mentre anem muntant la maionesa, hi tirem l'oli de gira-sol. Finalment, posem la sal i el pebre i ho reservem.

2. Preescalfem el forn

Abans de començar amb la rillette, haurem de posar a preescalfar el forn a 130 graus. Ara piquem l'anet molt fi. També toca tallar el salmó fumat a daus petits d'un centímetre més o menys.

3. Enfornem el salmó fresc

A la safata del nostre forn, posem oli d'oliva al fons i col·loquem el salmó fresc amb la pell cap avall. Enfornem durant 10 minuts i després ruixem el salmó amb suc de llima. Quan ja estigui fred, només l'haurem d'esmicolar.

4. Ajuntem tots els ingredients

Per barrejar tots els ingredients fem servir un bol. Hi posem la maionesa, el salmó fumat, el salmó cuit i l'anet. Després, tirem la sal i el pebre al nostre gust.

Consells de presentació

En aquesta recepta podem escollir dues formes de preparació. D'una banda, hi ha l'opció de posar la barreja en gotets de vidre i anar menjant amb una cullerada. També és possible fer servir torradetes de pa i untar la nostra preparació en ells.

➡️ Societat

Més notícies: