Muntatge d'un treballador pujat a una escala amb casc, el logotip d'Avatel desenfocat i un gràfic negatiu

SOCIETAT

Una empresa planteja un ERO a Espanya: 849 treballadors afectats

Avatel Telcom vol implantar un ERO i justifica que la seva decisió és deguda a una reorganització interna de l'empresa

L'empresa Avatel Telecom ha anunciat la intenció de dur a terme un ERO. Es tracta d'un conegut operador de telecomunicacions a Espanya i la seva decisió podria afectar 849 treballadors. Si s'acaba duent a terme, representaria una retallada del 45% de la seva plantilla actual.

La voluntat de dur a terme un ERO sorgeix després d'un procés d'ajustament i de consolidació després d'una fase de creixement. I és que des del 2016 van adquirir 155 empreses més petites del sector. Actualment, pretenen ajustar el sobredimensionament de l'estructura per reduir ineficiències.

L'empresa justifica l'ERO

L'empresa ha assenyalat que aquest ERO es basa en causes organitzatives. En una reunió recent amb els sindicats, Avatel Telecom va entregar la memòria de l'ERO i va detallar l'impacte previst de la mesura.

Segons fonts de l'empresa, aquest ajustament busca optimitzar i simplificar l'estructura i l'organització de la plantilla per fer el negoci més eficient. També per garantir-ne la viabilitat a llarg termini, segons apunta Público.

Avatel Telecom ha expressat la voluntat d'assolir un acord amb els representants legals dels treballadors. Mostrant així respecte pels seus empleats i confiant en el fet que les converses siguin fructíferes. Sens dubte, tot això té la intenció de concloure aquest procés de la millor manera possible per als empleats afectats.

Muntatge de fotos d´una torre elèctrica i, al costat, la imatge de tres persones reunides

Més empreses en situació complicada

Avatel Telecom no és l'única que està passant per aquesta difícil situació. De fet, el passat mes de març es va fer públic que Leitat, amb seu a Barcelona, havia anunciat un ERO que afectava 160 treballadors. Una decisió que perjudicava els seus empleats de les oficines de Barcelona i del Vallès Occidental.

Aquesta decisió ha generat preocupació, ja que és una altra empresa nacional que s'afegeix a la implantació d'un ERO. De la mateixa manera, i com ja acostuma a passar en aquests casos, els sindicats es van posar mans a l'obra. Amb l'objectiu de garantir el compliment dels drets de la plantilla i es vegi el mínim afectada possible.

Tot i això, la veritat és que cada vegada hi ha més inestabilitat empresarial en tots els sectors. Per la qual cosa, mantenir-se a la carena de l'onada, avui dia, és tot un repte.

➡️ Societat

Més notícies: