Muntatge amb una superfície de tallar amb diverses cebes senceres a sobre i un home amb cara de sorprès
SOCIETAT

L'efecte que té menjar ceba cada dia als ronyons

La ceba és un aliment que solem fer servir molt a la cuina mediterrània i ara han descobert que té grans beneficis per als nostres ronyons

La ceba és un component important en moltes receptes culinàries a Espanya i ara els científics han comprovat que té molts beneficis per a la nostra salut, cosa que ens va molt bé als que portem una dieta mediterrània.

La ceba té un sabor dolç i picant amb un toc amarg i lleugerament àcid, encara que això també depèn molt de la manera com la cuinem. Les cebes crues solen tenir un sabor més fort i picant, mentre que les cebes cuites solen ser més suaus i dolces a causa de la caramel·lització dels sucres naturals durant el procés de cocció.

I també hem de tenir en compte que hi ha diferents tipus de cebes. Com la blanca, que sol ser més dolça i suau, o la vermella, que té un sabor més agredolç. No obstant això, és igual la ceba que soles consumir habitualment, ja que els beneficis són els mateixos en ambdós casos.

Acció antiinflamatòria i antioxidant per als ronyons

Si mengem ceba habitualment a les nostres receptes de cuina, aquesta podrà alleujar la toxicitat renal, l'apoptosi, la fibrosi i la inflamació als nostres ronyons.

També hem de tenir en compte que la ceba és rica en saponines, aglicones, cepaens, flavonoides, organosulfurs i compostos fenòlics que tal com indiquen a Pharmaceutical Biology tenen efectes antiinflamatoris, antioxidants i immunomoduladors.

Efectes diürètics de la ceba

Un altre dels grans beneficis d'aquest aliment és que estimula la secreció d'orina a causa del contingut en quercetina. Els aliments diürètics augmenten l'expulsió de sodi i ajuden a regular la composició i el volum dels líquids del nostre cos, cosa que repercuteix en el benestar dels ronyons i altres òrgans.

Com podem observar els beneficis per menjar ceba pel nostre cos són molts. A més, és un aliment econòmic i que podem incorporar a moltes receptes. Alguns dels plats més típics que usen aquest ingredient són:

  • La truita de patates amb ceba
  • Hamburgueses amb ceba crua
  • Faixetes
  • Amanides on podem incloure-la de diverses formes
  • Sopa de ceba
  • Cèrcols de ceba arrebossats
➡️ Societat

Més notícies: