Primer pla a color de Santa Maria Eugènia de Jesús

SOCIETAT

Santoral d'avui, diumenge 10 de març del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest diumenge 10 de març del 2024 el Santoral de l'Església Catòlica recorda una santa que és patrona dels nens i adolescents

Aquest diumenge, l'Església Catòlica recorda una santa que és la fundadora de la congregació apostòlica Religioses de l'Assumpció. Una congregació lliurada a consagrar la seva vida a estendre el regne de Crist al món.

Qui és Santa Maria Eugènia de Jesús, la Santa més important d'aquest diumenge 10 de març?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui Santa Maria Eugènia de Jesús. Va néixer a Metz, França, l'any 1817. Filla d'un pare volterià i una mare que només practicava un formalisme religiós, la santa va créixer a la frontera entre Luxemburg, França i Alemanya.

El dia de la seva primera comunió va tenir una trobada mística amb Déu de la qual mai no es va oblidar. Els seus pares es van separar poc temps després i ella va emigrar a París amb la seva mare, que va morir a causa del còlera. Ja òrfena, Maria Eugènia va viure una temporada a Châlons amb uns familiars.

Durant aquest temps va conviure amb una societat desarrelada i mundana que la va fer reflexionar sobre les creences. Aquest fet, sumat a la fe que li va suscitar el sermó del bisbe de Notre-Dame, va despertar la seva vocació religiosa. Va decidir anar a viure amb diversos joves a un apartament a estudiar teologia; temps després es consagraria a Déu com a monja.

El 1842 Santa Maria Eugènia de Jesús va fundar un col·legi, l'Impasse des Vignes. El seu exemple va atreure aviat nombrosos deixebles, creixent el seu corrent i la seva comunitat. Va fundar congregacions per tot el món.

Tot i la seva gran obra, l'única cosa que veritablement va pertorbar la seva ànima era la transmissió de l'amor veritable cap a Déu. Va morir el 1898.

El nom Maria prové del llatí i Eugènia és d'origen grec, el significat del qual és 'ben nascuda'. Actualment, unes 27.852 dones anomenades així a Espanya podrien celebrar aquest dia el seu sant.

Sant Macari de Jerusalem

Sant Macari de Jerusalem va ser un bisbe de Jerusalem que va viure al segle IV. Gràcies a les seves exhortacions va aconseguir que els Llocs Sants fossin restaurats amb basíliques per l'emperador Constantí el Gran i la seva mare, santa Helena.

Imatge a color de Sant Macari de Jerusalem al costat de Santa Elena

Beat Mateo Elías del Socorro Nieves

Beat Mateo Elías del Socorro Nieves va ser un prevere de l'Orde de Sant Agustí que va viure entre els segles XIX i XX. Va morir màrtir fet presoner per exercir ocultament el ministeri. Va morir afusellat.

Primer pla en blanc i negre del Beat Mateo Elías del Socorro Nieves

Altres Sants: el Santoral complet del diumenge 10 de març

A més de Santa Maria Eugènia de Jesús, el Santoral ens recorda la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Attal
  • Sant Droctoveo
  • Sant Víctor, màrtir
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: