Imatge de fons de diverses persones durant la festa nadalenca de la Fundació Grandes Amigos, a l'Hotel Rafael Atocha, el 17 de desembre de 2023 i una altra d'una mà comptant monedes
SOCIETAT

El dia que es cobra la pensió al desembre: els 3 bancs que s'avancen més

Alguns perceptors de pensions veuran ingressades les pagues abans que se celebrin les festes nadalenques

A les portes del Nadal, són moltes les persones que es pregunten quan cobraran la pensió aquest desembre. Ens trobem, sens dubte, al mes amb més despeses de l'any. Per intentar esmorteir aquest impacte, tres bancs han decidit avançar la data d'abonament de les pagues.

L'Institut Nacional de la Seguretat Social indica que els abonaments es faran a mes vençut. A més, els diners han d'estar a disposició del beneficiari el primer dia hàbil del mes en què s'efectua l'ingrés. En general, les entitats financeres opten per avançar aquest pagament unes quantes jornades.

Per això, la pensió sol aparèixer registrada als seus comptes al voltant del dia 25 de cada mes. Es tracta d'una cosa orientativa, ja que l'última paraula la tindrà el banc on estigui domiciliada la paga.

Els bancs que paguen més ràpid la pensió

Aquest any, els més afortunats tindran la possibilitat de tenir els diners ingressats abans de la nit de Nadal. Els més ràpids a pagar seran el Banco Santander, Sabadell i Ibercaja, que faran aquest abonament el divendres 22 de desembre. Un dia més tard, el dissabte 23, serà el torn d'Unicaja, mentre que el diumenge 24 farà el mateix CaixaBank.

El dilluns 25, coincidint amb el dia de Nadal, ING efectuarà el pagament de la pensió als clients. Però com que es tracta d'una jornada festiva, altres entitats es decantaran per endarrerir-lo una jornada més.

Fins dimarts 26 de desembre hauran d'esperar els usuaris de BBVA i Abanca. Per la seva banda, EvoBanco farà el tràmit dimecres 27.

Dia de cobrament de la pensió al desembre de 2023

BancData de cobrament
Banc Santander22 de desembre
Sabadell22 de desembre
Ibercaixa22 de desembre
Unicaja23 de desembre
CaixaBank24 de desembre
ING25 de desembre
Abanca26 de desembre
BBVA26 de desembre
EvoBanc27 de desembre

Els pensionistes veuran millorades les seves condicions el 2024

Les pensions de milions d'espanyols es veuran incrementades a partir de l'1 de gener de 2024. Se'n farà efectiva la revaloració un 3,8%. És la inflació mitjana registrada durant l'últim any i que es pren com a referència perquè ningú no perdi poder adquisitiu.

Des del Gobierno confirmaven fa uns dies que les mínimes pujarien entre un 5 i un 7%. Per la seva banda, les de viduïtat amb càrregues escalarien fins a un 14%.

➡️ Pensions ➡️ Societat

Més notícies: