Muntatge amb una persona portant un carretó de la compra en un supermercat i un cercle amb el formatge Morbier DOP
SOCIETAT

Alerta d'última hora per un formatge contaminat: evita consumir-lo per Nadal

Les autoritats sanitàries demanen la retirada immediata de tots els lots afectats de les cadenes de distribució


L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha llençat una nova alerta alimentària. El producte afectat, procedent de França, és un formatge madurat elaborat amb llet crua que comercialitzen les marques Millán Vicente i FrieslandCampina Iberia.

Les autoritats franceses han estat la que han donat la veu d'alarma, a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF), després de detectar la presència d'Escherichia coli a tots els lots del producte esmentat. Es tracta d'un bacteri productor de toxina Shiga (STEC).

La mateixa empresa fabricant ha comunicat l'incident després d'observar, en un dels autocontrols de qualitat, que els seus productes estaven contaminats. Així mateix, per garantir la seguretat dels consumidors, s'han retirat tots els lots afectats dels supermercats.

Aquestes són les dades del producte afectat

El producte en què s'ha detectat la presència d'Escherichia coli és el Morbier DOP, formatge madurat elaborat amb llet crua. A continuació, hi trobeu la informació detallada d'aquest:

  • Nom del producte (en etiqueta): MORBIER DOP Formatge madurat elaborat amb llet crua
  • Noms de marca comercial a l'etiqueta: FRIESLANDCAMPINA IBERIA i MILLAN VICENTE
  • Aspecte del producte i tipus d'envàs: envasats a falques (de 175 i 195 g)
  • Número de lot: tots els lots
  • Pes d'unitat: 175 i 195 g

Demanen la retirada immediata del producte i evitar-ne el consum

La informació s'ha difós a les autoritats de les comunitats autònomes espanyoles a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), amb la finalitat que es procedeixi a retirar els productes afectats del mercat.

En cas de tenir aquest producte a casa, demanen als consumidors la seva devolució al mateix punt de compra. Així mateix, recomanen a les persones que s'abstinguin d'ingerir-ho.

En cas d'haver consumit algun dels productes contaminats i presentar algun símptoma compatible amb la toxiinfecció per E. coli, l'AESAN aconsella acudir al metge de capçalera. Un dels signes associats són rampes abdominals fortes, que poden donar pas a una descomposició intestinal.

Des de FrieslandCampina, una de les empreses que comercialitza amb la primera matèria del producte infectat, han llançat un comunicat d'avís. Amb ell, volen transmetre un missatge de tranquil·litat als consumidors, ja que segons detallen "s'han pres les mesures oportunes" per evitar qualsevol mena de risc.

➡️ Societat

Més notícies: