Muntatge amb una noia obrint la cortina per mirar a través de la finestra, un cercle amb una mà tocant una cortina i un emoji de sorpresa
SOCIETAT

El desconegut benefici d'estendre les cortines mullades: cada cop més gent ho fa

Estendre les cortines mullades és tot una tendència entre les persones a qui els agrada estalviar temps amb les tasques

Posar les cortines mullades és una pràctica habitual entre les persones que saben estalviar temps, diners i esforços. Tot i això, és un truc que no tothom coneix i per això se solen emprar hores de treball fins que aconseguim tenir les cortines a punt per tornar a penjar.

Com rentar les cortines correctament?

No obstant això, no només és important estendre les cortines mullades, abans de tot això, les hem de rentar correctament perquè aquestes ens durin molts anys i llueixin boniques a casa nostra. I per això, hem de seguir alguns passos bàsics.

1. Llegir les instruccions de cura

Totes les cortines tenen una etiqueta on el fabricant ens dona les recomanacions de rentatge. Si no la conserves, l'ideal, si la teva rentadora en disposa, és optar per un programa específic per a cortines o bé per a peces delicades.

2. Retirar els ganxos i les anelles

Si els ganxos o anelles de les teves cortines es poden retirar, el millor és treure'ls i rentar-los a mà, ja que això ajudarà a prevenir danys a la rentadora i a garantir una neteja més uniforme.

3. Sacsejar la pols

Abans de rentar les cortines, sacseja-les suaument per eliminar la pols solta i les partícules de brutícia. Això ajuda a evitar que la brutícia continuï encara més present durant el procés de rentatge.

I quan han sortit netes de la rentadora, arriba el moment de penjar-les, però si ho fem amb les cortines mullades, serà molt millor.

Per què penjar les cortines mullades?

La veritat és que estendre les cortines mullades només té avantatges. En posar-les mullades s'evita la formació d'arrugues i plecs, ja que la tela s'estira mantenint-ne la forma i la caiguda original. D'aquesta manera sembla que les hàgim planxat, perquè queden en perfecte estat.

Tot i això, ens hem estalviat aquesta llarga tasca que a pràcticament ningú li agrada realitzar i també hem estalviat la despesa de la llum a la planxa, per la qual cosa tot són avantatges.

➡️ Societat

Més notícies: