Dona mira preocupada una pizza

SOCIETAT

Demolidora conclusió de l'OCU: la pitjor pizza del supermercat a Espanya

L'OCU ha elaborat un estudi sobre els diferents tipus de pizza que hi ha al supermercat per valorar-les

L'OCU ha fet un nou estudi sobre la pizza. Hi ha tingut en compte tots els tipus de pizza que hi ha als supermercats per tenir en compte la seva qualitat. Per això, ha establert quines són les millors i quines les pitjors.

La pizza és un aliment que agrada a la majoria de persones. Per això, l'OCU ha vist necessari analitzar gran part de les que tenim disponibles per comprar a Espanya. Ha fet un estudi tenint en compte tots els tipus de pizza que hi ha preparades, és a dir, tant fresques com congelades.

Gràcies a aquest estudi, per exemple, podem saber quina és la pitjor pizza que està a la venda al nostre país. La que l'OCU no recomana als consumidors perquè no ha aconseguit la valoració necessària. I és que algunes, fins i tot, poden suposar un risc per a la persona que la menja.

Aquesta és la pizza amb la pitjor valoració de l'OCU

Abans de dir quina és la pizza menys recomanable, segons l'OCU cal fer-ne un apunt. I és que la pizza no deixa de ser un aliment amb molt poc valor nutricional. Per això mateix, no és estrany que rebin valoracions negatives per les seves característiques.

1. Pizza de Campofrío

L'OCU parla de "trampa" a l'hora de fer una valoració d'aquesta pizza. Ha fet aquesta descripció tenint en compte la forma que ha de presentar els ingredients. No queda gaire clar què és el que porta i el que no, el que no dona bona imatge de cara al client.

Per exemple, l'OCU ha advertit que no s'especifica la quantitat de formatge que conté. D'altra banda, encara que posi que porta pernil i formatge, aquest no s'esmenta a la composició, simplement posa carn de porc sense especificar. Finalment, conté greix de palma, un ingredient no gaire estimat pels consumidors.

Pizza de pernil i formatge de Campofrío
Pizza de pernil i formatge de Campofrío | OCU, trung

2. Pizza pernil i formatge de Palacios

Tornem a estar davant d'una de les pizzes d'aquest estudi d'una marca coneguda. Però això no vol dir que per aquest motiu hagi de treure una bona valoració en aquest estudi de l'OCU. Concretament, la que ha tret baixa valoració és la pizza de pernil i formatge per culpa de la composició.

En primer lloc, l'OCU destaca que aquesta pizza no té formatge sinó un succedani. Aquest està elaborat amb aigua, oli vegetal, de palma, antioxidants i proteïnes de la llet. Un error en els ingredients fa que la puntuació baixi.

Pizza pernil i formatge de la marca Palacios
Pizza de pernil i formatge de la marca Palacios | Palacios, trung

3. Casa Mòdena

Aquesta pizza té una cosa negativa que la diferència de totes les altres d'aquest llistat. I això no és res més que el preu. Costa molt més que qualsevol de les que pots trobar al mercat i, a sobre, no és bona.

Pel que fa a la informació nutricional, l'OCU la cataloga de baixa qualitat. Per això, destaca que té una alta quantitat tant de greixos com de sal. Per això, gairebé no frega l'aprovat per a aquesta organització.

Pizza de la marca Casa Modena
Pizza de la marca Casa Modena | El Corte Inglés, trung

4. Pizza congelada Auchan d'Alcampo

En aquest cas, parlem d'una pizza congelada que no arriba als estàndards de qualitat que espera l'OCU. L'organització va més enllà dient que els seus ingredients "no tenen bon aspecte" i que fins i tot "s'han localitzat diversos bacteris a la seva massa". Això últim podria tenir conseqüències en la salut dels clients.

D'altra banda, també s'ha fixat en la informació nutricional per donar la baixa valoració. En primer lloc, s'ha adonat que la quantitat de proteïnes que té és baixa. Per contra, ens trobem amb més greixos dels que hauria de tenir una pizza.

Pizza Hawaii d'Auchan, a la venda a Alcampo
Pizza congelada de la marca blanca d'Alcampo, Auchan | Alcampo, trung

5. Mamma Mancini d'Aldi

La cadena alemanya Aldi ha estat la que ha sortit pitjor parada d'aquest estudi per la pizza que ven amb la seva marca blanca, Mamma Mancini. Aquesta ha rebut la valoració més baixa no aconseguint l'aprovat de gairebé cap indicador de qualitat de l'OCU. Entre ells trobem la qualitat nutricional, el sabor o la quantitat d'additius que porta a la composició.

En aquest sentit, l'OCU ha assenyalat que gran part dels ingredients que porta són els culpables d'aquesta valoració negativa. I és que molts estan catalogats com a innecessaris per a aquest aliment. Fins i tot, n'hi ha que estan assenyalats com a perjudicials per a la salut.

Pizza de la marca Mamma Mancini d'Aldi
Pizza de la marca Mamma Mancini d'Aldi | trung, OCU
➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: