Muntatge amb un plat de calamars a l'andalusa i un cercle amb les banderes d'Andalusia
SOCIETAT

Una opció senzilla per celebrar el Dia d'Andalusia: calamars a l'andalusa

Andalusia té aquesta recepta tan saborosa que no té res a veure amb els coneguts calamars a la romana

A Andalusia, com passa a moltes altres zones d'Espanya, la gastronomia té variacions. Els calamars estan molt estesos pel nostre país, encara que una de les receptes més conegudes és la romana. Però això no implica que no n'hi hagi d'altres com la que té Andalusia.

Aquesta recepta de calamars d'Andalusia és molt senzilla i la podràs fer a casa sense cap mena de problema. La principal diferència que trobem a Andalusia respecte a la recepta a la romana és que no es fa servir ou en la seva elaboració. Tot i això, aquí et deixem els ingredients perquè puguis preparar aquest plat.

Ingredients per fer calamars a l'andalusa

IngredientQuantitat
Calamars300 gr
Farina de cigró
SalAl gust
PebreAl gust
Llimona1 unitat

 

Els passos per fer calamars a l'andalusa

1. Netegem els calamars

Aquest pas el farem si hem optat per comprar calamars frescos, una decisió que donarà més qualitat al nostre plat que si optem per l'opció congelada. En primer lloc, separarem el cap del cos amb la mà. Després, tallem per sobre dels ulls del calamar per quedar-nos amb els tentacles i rebutgem la resta.

Ara amb un dit traiem els budells del cos del calamar amb compte de no trencar la bossa de tinta. Així mateix, també podrem optar per deixar les aletes o treure-les. Però el que sí que hem de retirar és la pell simplement llençant-la, ja que és tan fina que surt sola.

2. Tallem els calamars i els salpebrem

Quan els calamars ja estan nets, toca tallar-los en anelles. És important que després d'aquest pas assequem bé cada tros per evitar que després la farina faci grumolls. Després, els salpebrem al gust perquè no tinguin un toc dolç després de cuinar-los.

3. Enfarinem, fregim i... A menjar!

Comencem aquest darrer pas enfarinant les nostres anelles de calamar en petits grups mentre esperem que escalfi l'oli. Quan aquest estigui ja calent, arriba el moment d'anar fregint-los en tandes. No trigaràs més de cinc minuts amb cadascuna, amb compte de donar-los volta sense trencar l'arrebossat.

Acabem traient-los de la paella a un paper absorbent on traurem tot l'excés d'oli que puguin tenir. Emplatar és molt senzill, ja que només els haurem de posar en un plat sense necessitat de fer res més. Es pot afegir una llimona tallada a quarts per a qui se'n vulgui afegir.

➡️ Societat

Més notícies: