Muntatge de Juan Roig i taronges de Mercadona

SOCIETAT

La contundent resposta de Juan Roig sobre les taronges que ven Mercadona

El propietari de Mercadona revela el motiu real pel qual ven taronges de fora d'Espanya als supermercats

Aquest dimarts, 12 de març, es van presentar els resultats de Mercadona del 2023, els beneficis dels quals es van disparar un 40% fins als 1.009 milions d'euros.

En aquest acte, Juan Roig va parlar clar sobre la importació de productes estrangers. Només uns dies després de l'alarma generada per la presència d'Hepatitis A en algunes partides de maduixes procedents del Marroc.

Amb tot, Juan Roig explicava quina és la raó per la qual la cadena de supermercats ven productes estrangers, sobretot fruita i verdura. I encara més quan el nostre país és un dels principals productors d'aquests productes.

Juan Roig, més clar que mai en parlar de la fruita que ven Mercadona

Roig deixava clar que "el percentatge global de l'etiquetatge de productes d'Espanya és del 85% a Mercadona. I pel que fa a la fruita i verdura, el percentatge és similar", sentenciava.

El propietari de Mercadona assegurava igualment que “hem d'emprar els productes de cada lloc, perquè socialment és més responsable i perquè és més barat”.

Juan Roig ha estat contundent, remarcant que "el problema és que si volem vendre pinya, o ve de fora o només n'hi ha una mica a El Hierro (Canàries). Tota la pinya és importada i posarà origen Costa Rica o Centreamèrica", exposava prèviament a explicar-se de manera més contundent.

El cas és que la cadena de supermercats valenciana ven taronges de Sud-àfrica i Juan Roig no és aliè al malestar dels valencians. Perquè sempre s'han mostrat orgullosos de les taronges i la qualitat de les taronges. El mateix Roig confessava que “les millors són les espanyoles i portugueses”.

El motiu pel qual Juan Roig justifica que es venguin taronges estrangeres a Mercadona

"Som una terra de taronja, la meva família era tarongera. Però si volem prendre suc de taronja a l'estiu, o la portem de fora o no podem beure suc de taronja a l'estiu. Si poguéssim comprar el 100% a Espanya i Portugal el compraríem, però l'hem de comprar fora", ha remarcat.

L'assumpte és si hi ha sensibilitat al preu o a la procedència del producte i Roig ha estat contundent a l'hora de respondre aquest dubte. "Els preus depenen del mercat i el client vol que tingui qualitat i un preu bo. I si és espanyol doncs li agrada més i si és del seu poble, doncs també".

A més, aquest ha incidit que "nosaltres volem primar el producte espanyol, però han de tenir les condicions per fer-ho. Aquest és l'exemple de la pinya o la taronja". Això sí, reconeix que comprèn els clients de Mercadona i també els agricultors, "entenc les seves reivindicacions", finalitzava el seu speech.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: