Muntatge de la Loteria de Nadal i agents de Policia
SOCIETAT

La Policia alerta del que 'mai' has de fer amb un dècim de la Loteria de Nadal

La Policia deixa clar quins gestos has d'evitar si no vols tenir problemes amb vista al Sorteig de Nadal

El Sorteig Extraordinari de Nadal és molt popular entre els jugadors espanyols. Tots corren per comprar el seu número de la sort de cara a aquest mític sorteig, una data marcada en vermell al calendari. Però, compte, a més de comprar il·lusió en forma de dècims, ens endurem un ensurt si no estem atents.

Hem de caminar amb peus de plom amb el nostre dècim de Loteria, segons ens han recomanat la Policia Nacional en un vídeo que comença així. "El que facis amb el premi si et toca és cosa teva, però, què no has de fer mai amb un número de Loteria?".

Per exemple, no hi ha cap perill si el dècim que hem adquirit és individual i transferible. Encara que sempre és millor guardar-ho bé i evitar confessar-ho a ningú. El millor és tenir-lo "en un lloc segur que només tu sàpigues i, per si de cas, fes una foto o anota el número i la sèrie per si ho acabes perdent".

Les alertes de la Policia per evitar problemes amb el teu dècim de la Loteria de Nadal

El risc de tenir problemes augmenta quan comparteixes el teu dècim amb algú. Per això, has de recordar sempre que “has de signar aquest dècim, fer una fotocòpia” i guardar-ho com si fos or.

"Si perds el teu dècim o t'ho roben, no has d'entrar en pànic si has fet prèviament una foto", assenyala l'agent que ha fet el vídeo. Només hauries de "denunciar davant la Policia Nacional el que ha passat i portar una foto com a justificant de compra".

D'altra banda, un cop s'hagi fet el sorteig i si has tingut la sort de ser premiat amb un premi, sigues el més discret possible. En aquests casos, el millor és ser reservat i cobrar ràpidament el premi que t'ha tocat.

L'agent policial indica que no has d'esperar fins a l'últim moment per cobrar-ho. I és que has de recordar que aquest premi “caduca al cap de tres mesos des de la data del sorteig de la Loteria de Nadal”. Si no vols portar cap ensurt innecessari, fes cas a aquests savis consells de la Policia.