Muntatge amb dones de fons i una altra imatge d'un plat de menjar
SOCIETAT

Els 15 consells que dono com a nutricionista per evitar el temut 'efecte rebot'

Soc nutricionista i t'ensenyo petits trucs per portar adequadament la fase de manteniment i evitar l'efecte rebot

La fase de manteniment comença quan s'acaba la dieta d'aprimament. Després de molt de temps batallant contra aquests quilos de més, arriba el moment de mantenir-nos en el pes i evitar el temut efecte rebot.

Normalment l'efecte rebot, es produeix quan sortim d'una dieta molt restrictiva on la quantitat de nutrients i calories és inferior al que estàvem habituats.

Per això, és important posar-se en mans d'un nutricionista, perquè et recomani la dieta que s'adeqüi millor a les teves necessitats i forma de vida. Sota la meva experiència, quan comença un canvi d'hàbits, hem de treballar en consulta l'educació nutricional.

És important perquè la persona no depengui de la típica dieta enganxada a la porta de la nevera. Amb l'educació nutricional es pretén ajudar la persona a adoptar eleccions i conductes alimentàries que milloren la salut.

Això ajuda a fer que la fase de manteniment sigui molt més fàcil i no provoqui tanta ansietat. Com a nutricionista, ho considero fonamental per poder entendre i aprendre com portar un canvi d'hàbits que perduri en el temps.

Què he de fer per mantenir el pes aconseguit?

Seré capaç de mantenir-me? Es pregunten moltes persones. Per descomptat, per mantenir el pes perdut només has de continuar amb els canvis d'hàbits amb què vas començar al principi de la dieta. Portant una alimentació saludable i equilibrada.

Moltes persones senten que per si sols no podran aconseguir mantenir aquest objectiu a què amb molta feina els ha explicat arribar. Si els necessites, aquí van alguns dels meus consells com a nutricionista:

  1. Aplica el plat saludable, divideix el plat en dues meitats, una de les meitats ha de contenir verdures i l'altra meitat ha de contenir proteïna i hidrats a parts iguals.
  2. És important planificar el nostre menú setmanal tenint en compte tots i cadascun dels grups d'aliments.
  3. No excloure cap aliment perquè la nostra dieta sigui variada i equilibrada.
  4. Fer la llista de compra també és un punt fonamental a l'hora d'aconseguir i mantenir els teus objectius.
  5. Quan facis la llista de la compra revisa el rebost, el frigorífic i el congelador per aprofitar tot allò que tinguis a casa.
  6. Intentar fer Batch coocking, consisteix a preparar en un sol dia diverses receptes per a tota la setmana o preparar-les de manera intermèdia.
  7. Utilitzar tècniques culinàries saludables, evitant així el consum excessiu de greixos.
  8. Respectar els horaris dels àpats.
  9. Menjar entre 4-5 vegades al dia per no arribar amb ansietat als àpats principals.
  10. Menjar aliments de temporada.
  11. Beure molta aigua.
  12. Prendre 2-3 racions de fruita i verdura al dia.
  13. Dedicar entre 30 i 60 minuts al dia per fer exercici físic.
  14. Evitar el sedentarisme.
  15. Detectar a temps les recaigudes és importantíssim per poder actuar ràpidament.

El més important de tot és que no prohibeixis cap aliment. Cal aprendre a conviure amb tothom, només cal saber amb quina freqüència consumir-los.

El més recomanable quan finalitza la dieta i comença la fase de manteniment, és no deixar de visitar la nostra nutricionista, sinó espaiar aquestes consultes.

En lloc de ser setmanals o quinzenals, podem deixar passar més temps per anar comprovant que per ells mateixos podem mantenir aquests objectius. Així serà més suportable i a poc a poc aniràs adquirint confiança en tu mateix per poder continuar per si mateix. Amb aquests consells t'asseguro que podràs mantenir-te al pes. Confia en tu.

➡️ Societat

Més notícies: