Dos homes celebren un premi de loteria, i al cercle un bol d'arròs amb dècims enrotllats
SOCIETAT

El 'conjur' viral d'una mare per guanyar la Loteria de Nadal: 'A veure si toca'

Moltes persones utilitzen tota mena d'estratègies per aconseguir el primer premi de la Loteria de Nadal

Per aconseguir un dels grans premis del Sorteig de la Loteria de Nadal som capaços de fer qualsevol cosa. Provem fortuna amb tota mena de rituals, com és el cas d'una mare. No va dubtar a posar en pràctica un dels trucs recomanats per un conegut endeví espanyol.

"La meva mare ha decidit fer un conjur o alguna cosa, a veure si toca", escrivia Marina Morón a la xarxa social X. A la foto que compartia amb els seus seguidors es podia apreciar un bol amb arròs. I al seu interior uns quants dècims de loteria enrotllats amb una goma.

En realitat es tractava d'un ritual proposat pel Mestre Joao. Per dur-ho a terme cal "un bol, canyella, arròs, un imant i tres monedes". Quan es reuneixi tot això cal procedir a seguir una sèrie de passos.

En primer lloc, s'han de netejar les mans amb canyella i, a continuació, s'ha de col·locar un imant al bol. Aquest imant s'ha de cobrir completament amb l'arròs. Les monedes, per la seva banda, s'han de posar en forma de triangle a l'interior del recipient.

Els dècims s'enrotllaran en forma de tub i s'introduiran dins l'arròs. Cal deixar les butlletes a dins fins que s'acabi el sorteig. El Mestre Joao va revelar fa uns dies que era important que continguessin els números 2, 6 i 1, ja que presumiblement acabaria el 261.

El sorteig de la Loteria de Nadal deixa moltes anècdotes

Uns optaran per seguir aquest tipus de rituals, però d'altres es decantaran per remeis més convencionals. Fregar el dècim per l'esquena d'aquells amb sort també pot reportar bones notícies. Així ho va fer fa deu dies un reporter de la Sexta amb Pedro Sánchez.

El número escollit per a l'ocasió va ser el 12035, que també s'acabaria esgotant en qüestió de poc temps.

Però la jornada de la Loteria de Nadal deixa per al record moltes imatges i anècdotes. Andrea Borrás, @andrea_borras a X, es va sorprendre amb el que va poder veure durant la retransmissió de TVE.

Un home disfressat del Papa, amb el seu fill, havia estat el primer a entrar al Teatro Real, on se celebra el sorteig. Assegurava portar 16 dies d'espera a la fila. "16 dies fent cua a la porta del teatre? Però estem bojos? Que algú em digui que és mentida", va escriure.

Però com és habitual en aquest dia, no van faltar les disfresses i la gent que intenta cridar l'atenció amb els vestits. Entre els més matiners també hi havia Don Quijote i Sancho, i altres personatges com El dècim o La cistella de Nadal.