Muntatge del supermercat Bonpreu amb una imatge de l´oli d´oliva i monedes d´euro

SOCIETAT

Una clienta s'escandalitza pel preu de l'oli de Bonpreu: És una broma?

En certs productes, com és el cas de l'oli d'oliva, s'està arribant a unes xifres mai vistes

És difícil mantenir els clients contents, i si no que ho diguin al supermercat Bonpreu. Aquest torna a ser notícia per una altra crítica a les xarxes socials.

Fa poc els explicàvem la polèmica al voltant de l'origen d'un dels seus productes. Un usuari denunciava que la mongeta no era de proximitat, sinó que procedia del Marroc. Un fet que molts titllaven d'insensat, ja que la cadena es defineix com a supermercat de Km 0.

Ara les xarxes han esclatat pel preu d'un producte de primera necessitat: l'oli d'oliva.

El desorbitat preu de l'oli

No és novetat el fet que cada vegada estan apujant més el preu de tots els productes als supermercats. Però en certs productes, com és el cas de l'oli d'oliva, s'està arribant a unes xifres mai vistes.

La usuària @Sicrit_ a la xarxa social X, anterior Twitter, publicava una imatge de l'oli d'oliva suau de la marca Bonpreu. El preu: 9,25 €.

Enfadada pel preu, sentenciava: ''Perdoneu, però això què és???? 9,25 € l'ampolla d'1 L d'oli d'oliva suau de la marca blanca Bonpreu??? Però quina broma és aquesta???? I per què no estem cremant els carrers??? Això és escandalós i insuportable. Hem de plantar-nos una vegada. A què estem esperant????''.

A la internauta no li falten motius per l'enrabiada, el preu d'aquest producte s'ha convertit els darrers anys en objecte de debat. Fins i tot s'ha arribat a posar sobre la taula una especulació. Doncs en països veïns el seu preu no és tan elevat.

Opinions diverses

No tots els usuaris han compartit la mateixa opinió que aquesta internauta. Alguns l'han recriminat: ''9 € el litre d'oli el trobes caríssim, però una ampolla de vi de 10 € te la prens per a un sopar... Aquest és el nivell!''.

Altres han compartit amb ella com al país on viuen el preu és molt menor. És el cas d'aquesta usuària que comparteix una imatge d'un supermercat a Finlàndia:

El preu que marca l'etiqueta és de 6,95 €, fet que fa el producte 2,3 € més barat que el del supermercat català.

Què diu l'OCU

Segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), són diversos els motius per a aquesta pujada de preu. El primer és la sequera a Andalusia, que ha reduït la producció d'oli d'oliva en aproximadament un 50%.

També, a causa de la guerra a Ucraïna, s'ha vist un augment del preu de fertilitzants.