Muntatge de dos supermercats per fora: Ametller i Bonpreu, amb una imatge difuminada de verdura al mig
SOCIETAT

Primer Ametller i ara Bonpreu: els clients molestos per l'origen d'un producte

Per si no n'hi hagués prou amb la polèmica, ara se li suma un altre supermercat català que ha fet esclatar les xarxes

Ametller Origen no és l'únic supermercat català al punt de mira. Fa uns dies els explicàvem com havia estat objecte de debat a les xarxes socials, un producte d'aquesta popular cadena. Una consumidora denunciava a X, anterior Twitter, que l'origen de la mongeta no era de proximitat.

Es defineixen com un supermercat amb productes de proximitat i respecte pel medi ambient. Tot i això, l'origen de les seves mongetes és el Marroc.

Al tweet compartit fa uns dies, la clienta feia una doble crítica: d'una banda, Ametller per oferir productes del Marroc alhora que volen promoure sostenibilitat.

Per altra banda, a la UE per permetre que aquests productes entrin als nostres països amb totes les conseqüències que això comporta.

En aquest país, com comenta la internauta, es tracta la fruita i la verdura amb pesticides prohibits a Europa. Cosa que hauria d'anar en contra dels valors que vol fomentar aquest 'eco supermercat'.

Ametller no és l'únic sense complir els seus valors

Per si no n'hi hagués prou amb la polèmica, ara se li suma un altre supermercat català: Bonpreu Esclat. Han estat usuaris de X els qui ho han denunciat comentant al tweet que els hem mostrat anteriorment.

No és estrany el descontentament dels consumidors. Bonpreu promou a la seva pròpia pàgina web: 'És hora d'escollir proximitat'. Fent constantment campanyes per incitar al consum de productes de km0.

Tanmateix, després els productes que trobem a les seves botigues provenen de més de 1500 km de distància. I a més, d'un país que no es regeix de les mateixes lleis de l'ús de pesticides que hi ha a la UE.

Una altra usuària destacava que ella també havia trobat aquest producte amb origen marroquí als supermercats Bonpreu:

Si alguna cosa és clara, és que aquests supermercats haurien de revisar els valors que volen promoure i ser-hi afí. En cas contrari, els clients començaran a deixar de consumir aquesta fruita i verdura.

Com alguns usuaris comenten, només es fien de comprar a pagesos de proximitat. Ja que són els únics que els asseguren l'origen i la qualitat dels productes.