Home mirant una rentadora

SOCIETAT

És cert que rentar en fred deixa la roba molt més neta?

Hi ha moltes llegendes sobre si és bo o dolent rentar la roba en fred, però això no vol dir que totes siguin certes

A l'hora de rentar la roba hi ha moltes afirmacions que no sempre són certes. Moltes estan referides a l'elecció de rentar la roba en aigua freda o calenta. I és que aconseguir treure totes les taques no sempre és senzill, per això es busquen solucions de tota mena.

En aquest cas, ens centrarem en tot el que es parla sobre si és bo o no rentar la roba amb aigua freda. Sobretot, es parla de l'eficàcia que aquesta elecció pot tenir a l'hora d'escollir el mode de rentatge. En veritat no és que sigui ni bo ni dolent, cal veure cada rentat com una cosa individual.

Quins beneficis té rentar la roba amb aigua freda?

En primer lloc, cal tenir en compte el tipus de taques que volem netejar. Per exemple, en cas que aquestes siguin de vi, sang, suor o cafè, si volem més efectivitat hem de recórrer a l'aigua freda. En cas d'optar per la calenta, és possible que la calor el que faci sigui fixar les taques.

I és que l'aigua freda ajuda a l'hora de descompondre aquestes taques, però els seus beneficis no només es queden aquí. Molts teixits requereixen aquesta temperatura a l'hora de rentar-se per no veure's afectats, igual que passa amb la roba de color. És més, els detergents d'avui dia estan preparats per ser perfectament eficaços a les rentades amb aigua freda.

Rentar amb aigua freda també ens servirà per reduir energia i, per tant, pagar menys a la nostra factura de la llum. En aquest cas, la rentadora no haurà de gastar energia per poder escalfar l'aigua, per això, la despesa és més econòmica. Sobretot en una casa on cal posar diverses rentadores a la setmana, és una cosa que es nota i molt.

En quins casos es recomana rentar la roba amb aigua calenta?

Encara que rentar la roba en aigua freda tingui molts beneficis, sí que és veritat que de vegades cal recórrer a l'aigua calenta. Pot ser que la rentada ens surti més cara, però són situacions en què es fa gairebé obligatori. En primer lloc, sempre que les recomanacions del fabricant així ho diguin.

També es recomana que la roba es renti amb aigua calenta durant una malaltia. En aquests casos, ens referim especialment a la roba de llit. Només d'aquesta manera es pot garantir que els virus i els bacteris desapareguin dels teixits.

Una altra situació en què cal recórrer a l'aigua calenta és quan hi ha una al·lèrgia pel mig. Hi ha persones al·lèrgiques als àcars de la pols i aquests moltes vegades es queden enganxats al teixit. Per això, quan es renta amb aigua calenta, es desprenen i ja es pot fer servir sense problemes.

➡️ Societat

Més notícies: