Muntatge on la carretera és molt mullada per la pluja i una altra imatge on apareix un retrovisor amb bones vistes i sense gotes d'aigua

Si tenies ganes de pluja, prepara't: el que arribarà a Espanya els propers dies

Les precipitacions deixaran importants quantitats d'aigua al nostre país

No caldrà esperar gaire per tornar a veure la pluja a Espanya. Les precipitacions que cauran al llarg de les properes hores donaran un respir a unes quantes comunitats castigades per la sequera.

S'esperen acumulats importants. Després d'un començament de pont del Pilar assolellat i amb termòmetres elevats, un front Atlàntic entrarà pel nord-oest. A partir d'aquest divendres ja deixarà ruixats a comunitats com Galícia, Astúries o Castella i Lleó.

Però els més grans acumulats es registraran a partir de dilluns. "Fins a cinc borrasques podrien assolir la Península Ibèrica durant la setmana que ve", publica al seu perfil a la xarxa social X @Storm_Malaga . Indica que caldrà prestar una certa atenció a una.

També us pot interessar: Mario Picazo dóna una alegria amb la previsió

Presentarà unes "característiques molt especials", sense descartar-se que "torni a ser monitoritzada pel Centre Nacional d'Huracans durant els propers dies". Continua ampliant que durant el seu recorregut cap a Espanya podria trobar "condicions favorables per a un desenvolupament addicional, com ara depressió tropical-subtropical".

Regada generalitzada els propers dies a Espanya

Fa un parell de dies, aquest expert en meteorologia ja avisava els seus seguidors perquè anessin "desempolsant el paraigua". Anunciava "abundants precipitacions", sobretot a l'àrea occidental de la Península, encara que "la regada seria generalitzada, per fi".

Mapa amb la predicció del temps pel diumenge, 15 d'octubre
La previsió de pluja per a diumenge, 15 d'octubre | AEMET, e-noticies.cat

La tardor anirà irrompent a poc a poc al nostre país. De la jornada de sol, amb termòmetres depassant els 30 graus en unes quantes capitals de província, es passarà a pluges i caigudes tèrmiques. Tot això en qüestió de poques hores.

L'arribada de diverses borrasques atlàntiques per l'oest provocaran aquest canvi. Deixaran inicialment precipitacions pel nord-oest, que amb el pas de les jornades s'aniran estenent per la resta de la península. En qualsevol cas, els majors acumulats es registraran a Galícia, Astúries, Extremadura i Castella i Lleó.

No es descarta que aquests xàfecs també es donin de manera puntal a l'àrea del Mediterrani a la recta final de la setmana. A partir de dilluns està previst un empitjorament del temps de manera generalitzada.

Mapa amb la predicció del temps per dimarts, 17 d'octubre
Previsió per dimarts, 17 d'octubre, a partir de les 6.00 | AEMET, e-noticies.cat

La culpa la tindrà un riu atmosfèric des de l'Atlàntic subtropical que aportarà una alta dosi de vapor d'aigua a les borrasques. A més, bufarà vent de l'oest i sud-oest humits que provocarà intenses pluges al nord-oest, publica el portal eltiempo.es.

Caiguda de les temperatures

Les pluges no només protagonitzaran la situació meteorològica dels propers dies. També es preveu un descens progressiu dels termòmetres després dun parell de setmanes amb valors especialment elevats.

És cert que aquest dijous es van superar els 30 graus en diversos punts del sud-est peninsular i les Canàries. A més, les mínimes deixaran nits tropicals a l'entorn del Mediterrani, per sobre dels 20ºC. Però el canvi veritable s'experimentarà diumenge, amb una caiguda tèrmica.

Aquest descens serà més acusat a àrees de l'oest, encara que també s'apreciarà a l'interior. Per la seva banda, a la Mediterrània i les Canàries les temperatures es mantindran suaus. Tot i això tendiran a baixar amb vista a la següent setmana.

ACTUALITZACIÓ diumenge 15 d'octubre: En els mapes d'avui, diumenge 15 d'octubre, l'AEMET confirma la previsió de pluges per a la setmana que ve en gran part d'Espanya. Com es pot veure en aquest mapa de predicció per al dijous 19, les pluges i tempestes amb abundant aparell elèctric seran la tònica dominant en tot el territori nacional.

Mapa amb la predicció del temps per dijous, 19 d'octubre
La previsió per al dijous, 19 d'octubre | AEMET, e-noticies.cat