Muntatge de l'exterior d'una botiga Bonpreu, una noia amb els braços oberts sorpresa i uns iogurts Gervasi desenfocats

SOCIETAT

Bonpreu, en el punt de mira per un dels seus productes: ‘És una vergonya’

Bonpreu s'ha vist enmig d'una nova polèmica i aquesta vegada per l'etiqueta d'uns dels seus iogurts

Bonpreu torna a ser a l'ull de l'huracà. En aquesta ocasió, per crear confusió a una consumidora celíaca amb una de les seves etiquetes. I és que comprar aliments per a persones amb aquesta intolerància no és gens fàcil.

Tot i que el gluten prové del blat i pot semblar fàcil detectar-lo en productes: pa, pasta, pizza i poca cosa més. No és així.

La sorpresa arriba quan t'adones que al lineal del supermercat la gran majoria d'aliments i productes alimentaris porten gluten. S'utilitza en múltiples masses, salses i altres elaboracions. Així que cercar l'etiqueta que certifiqui que és sense gluten hauria de ser fàcil.

Bonpreu despista amb un dels seus productes

Això li ha passat a una clienta de Bonpreu, que s'ha fiat d'uns iogurts vistos a les neveres. Tot i això, per assegurar-se del certificat, ha llegit els ingredients. Ha estat en aquest punt quan la clienta s'ha emportat les mans al cap per una confusió.

Tal com es pot veure a les imatges que ella mateixa ha publicat a X, el producte disposa del símbol ‘sense gluten’, però la llista d'ingredients assenyala que sí que el pot contenir.

Llet, llet en pols desnatada i ferments làctics són els ingredients d'aquest iogurt. Ara bé, al final inclouen una especificació que li ha fet dubtar sobre la seva compra.

Tweet d'una clienta de Bonpreu queixant-se de l'etiquetatge d'un iogurt el 10 d'abril de 2024

“Pot contenir traces de cereals amb gluten (menys de 3 ppm)”, escriuen. Aquí ha estat on la clienta de Bonpreu no ha entès res i ha decidit pujar la foto i la pregunta al seu perfil. “L'etiquetatge dels iogurts de Bonpreu és una vergonya”, denuncia.

La resposta en defensa de Bonpreu

Per part seva, la resposta de l'Associació de Celíacs de Catalunya no s'ha fet esperar i ha aclarit qualsevol dubte. En aquest sentit, han explicat que perquè un producte sigui apte per a celíacs ha de contenir menys de 20 ppm. Per això, si aquest producte de Bonpreu té menys de 3 ppm, és totalment apte per al consum. Tot i això, no hauria de contenir el símbol “sense gluten” perquè realment no és cert.

Cal destacar, de manera informativa, que les sigles ppm fan referència a “parts per milió”. Aquest indicador detalla la quantitat de gluten que pot tenir un aliment a causa de la contaminació creuada durant el procés de fabricació.

El dubte s'ha resolt, però l'angoixa de la compradora no. Ja que considera que aquest tipus d'informació en un iogurt confon i alarma les persones amb aquesta malaltia.

➡️ Societat

Més notícies: