Un home gran, amb els polzes enlaire, sobre una imatge de calculadora al fons, i al cercle, uns bitllets d'euros
SOCIETAT

La base màxima de cotització de 2024 per cobrar la pensió a Espanya

A Espanya, la base màxima de cotització és el límit sobre el qual es calculen les aportacions a la SGSSS

Conèixer la base màxima de cotització i com es calcula la teva pensió és vital per a una planificació financera adequada. Aquest coneixement us permetrà prendre decisions informades sobre la vostra carrera i les vostres aportacions a la Seguretat Social.

Què és la base màxima de cotització?

La base màxima de cotització és el límit superior sobre el qual es calculen les contribucions a la Seguretat Social. En altres paraules, és la quantitat màxima de salari mensual sobre la qual tant l'empleat com l'ocupador hi han de contribuir. El 2024, aquest límit s'ha fixat en 56.643,3 euros anuals, cosa que significa que les contribucions no augmentaran per a salaris que superin aquesta xifra.

Per què és important conèixer la base màxima de cotització?

Entendre la base màxima de cotització és crucial perquè afecta directament les pensions de jubilació. Si guanyes més que aquesta base, les contribucions a la Seguretat Social i, en conseqüència, les futures prestacions es calculen fins a aquest límit, no més enllà. Això pot influir en quants diners rebràs quan et jubilis.

Revaloració de les pensions el 2024

El 2024, les pensions a Espanya s'han revaloritzat en un 3,8%, cosa que ha portat a un increment de la base màxima de cotització en un 5%. Aquesta mesura forma part de la reforma de pensions aprovada el març del 2023. A més, s'hi ha introduït el Mecanisme d'Equitat Intergeneracional (MEI), que afegeix un 0,7% addicional a les cotitzacions.

Mans subjectant un bastó amb una imatge destacada a la dreta d'un conjunt de bitllets i monedes

Com afecta això la teva butxaca

Per a aquells de nosaltres amb ingressos per sobre de la base màxima de cotització, això significa que encara que el nostre salari brut sigui més gran, les nostres cotitzacions i les futures prestacions de la Seguretat Social es calculen només fins als 56.643,3 euros anuals. Això pot semblar un sostre, però també assegura que no estiguis contribuint indefinidament sense veure un retorn proporcional a la teva pensió.

Quins canvis esperem en el futur?

És important mantenir-se informat sobre possibles canvis futurs. La normativa pot variar i afectar tant les bases de cotització com les prestacions. La reforma del sistema de pensions busca garantir-ne la sostenibilitat, així que és probable que vegem ajustaments periòdics.

➡️ Societat

Més notícies: