Fotomuntatge entre una imatge de Juan Bayén i el nou bar Pinotxo
SOCIETAT

El Bar Pinotxo torna a Barcelona, però ja no és a la Boqueria

El bar ha reobert les portes després de diverses disputes familiars

Després de sis mesos de tràmits, l'emblemàtic 'Bar Pinotxo' ha tornat a aixecar les persianes. Aquesta vegada, però, no ho ha fet al Mercat de la Boqueria, on havia estat fins ara, sinó que ho ha fet al Mercat de Sant Antoni.

Gestionat per Jordi Asín, nebot de Juan Bayén, l'antic propietari del local, ha reobert les portes aquest dilluns, 23 d'octubre. Amb l'objectiu de tornar a donar vida al negoci familiar, els propietaris volen continuar fent el mateix: tripes, calamarsets, cigrons, i molts plats més.

"Hem buscat un nou local que, tot i ser més nou, compta amb l'essència de sempre. Ho seguirà portant la mateixa família", va indicar Jordi Asín, en declaracions per a 20 minutos.

Juanito no volia que el seu nebot continués amb el negoci

La realitat és que els tràmits per veure qui heretava la parada de la Boqueria no van ser gens fàcils. Juanito, difunt i propietari del local, va traspassar la parada del mercat de la Boqueria a persones externes de la família. Una decisió que no contemplava Jordi Asín, nebot i actual propietari.

Així, els tràmits per a la reobertura no van ser gens fàcils per a Jordi Asín. Va haver de sol·licitar per via judicial poder fer servir el nom del bar. Doncs, Juan Bayén, va dir als seus advocats que considerava que la seva família i el nebot no eren els successors adequats per continuar amb el local, per la qual cosa va decidir vendre'l.

Imatge de Juanito, propietari del bar Pinotxo de la Boqueria

Així mateix, Asín, en veure que el seu oncle havia venut el local, va decidir recórrer a la justícia. Va denunciar que Juan Bayén havia traspassat el local, però que la marca de l'establiment, la carta i la societat que gestionava el negoci no van ser venudes perquè ell en tenia el 50%.

Finalment, la magistrada va resoldre el cas. Va considerar que la marca del local se la podia quedar la família, i per això la parada a la Boqueria ja no té el nom de Bar Pinotxo. Tot i això, compta amb fotografies de Juanito.

Juanito hauria rebut maltractaments per part dels seus familiars

La mort de Juan Bayén va arribar setmanes després de la jubilació. Després de més de set dècades darrere de la barra, decidia posar el punt final i traspassar el negoci, ja que no volia que l'heretessin els seus familiars.

El motiu pel qual Juanito va decidir traspassar el local es va saber després de conèixer-se la mort. El representant legal va difondre una nota, que havien pactat dies enrere, on es feien públiques acusacions d'enganys i maltractaments per part dels seus familiars.

Imatge de l'antic bar Pinotxo

"La seva alegria, afabilitat, bondat natural i la capacitat de donar servei durant anys, tenia la cara oculta de l'angoixa i la tristesa que li generava el tracte que rebia pels seus familiars", indicava una part de la nota.

Finalment, Jordi Asín, el seu nét, tot i saber que ell no volia que la seva família continués amb el local, ha obert una nova parada al Mercat de Sant Antoni. Allà, serà on els clients més fidels de Juanito podran gaudir dels seus plats típics, encara que ho tenen clar: sense ell, res serà el mateix.

➡️ Societat

Més notícies: