El Banc d'Espanya reacciona i envia un avís urgent sobre els bitllets falsos
Evita que t'enganyin amb bitllets i monedes falses seguint els consells efectius que ofereix el Banc d'Espanya
Tot i l'augment notable dels mitjans de pagament electrònics a Espanya, com l'app Bizum, molts es resisteixen a abandonar l'ús dels diners en efectiu. Però molt de compte perquè poden donar-te enganyar-te sense que gairebé no te n'adonis.
Ha estat el Banc d'Espanya el que ha revelat diverses dades sobre els hàbits d'ús de diners en efectiu l'any 2022. I és que els diners en metàl·lic s'emporten el palmell en ser els utilitzats de manera més habitual.
Amb tot, de vegades hem d'anar amb compte perquè ens poden colar certs bitllets o monedes falses. A l'esmentat informe, el Banc d'Espanya ens ha donat uns savis consells perquè sospitem si els diners que ens estan lliurant són falsos o de curs legal.
El contundent missatge del Banc d'Espanya que avisa sobre els bitllets i les monedes falses
Entre els consells que ens han ofert, hi ha no acceptar un bitllet o moneda que consideris sospitosa i tinguis el dubte que no és veritable. En aquest cas, has de demanar que te'n donin una altra per evitar riscos més grans sense cap mena de compromís.
Cómo detectar un billete falso
Alhora, has d'avisar de forma ràpida la Policia o el personal de seguretat del lloc on et trobis fent les teves compres. A més, si consideres que aquesta moneda o bitllet podria ser fals, no la lliuris a una altra persona del teu entorn. I és que avisen de manera clara des del Banc d'Espanya que això es podria considerar un delicte.
En cas que t'entreguin alguna moneda o bitllet sospitós, doni-ho a la Policia, a una entitat de crèdit o una sucursal del Banc d'Espanya. Si finalment, aquests dubtes són erronis i els diners que has lliurat són vàlids, aquest recuperarà el seu valor. En cas que el bitllet sigui fals, no es podrà bescanviar en cap cas.
En aquest informe, el Banc d'Espanya també proporciona unes dades significatives sobre com fem servir els diners en metàl·lic al nostre país. I és que tres de cada cinc persones usen bitllets o monedes cada dia. Sobretot, aquestes operacions les fem quan es tracta de petits pagaments rutinaris, uns gestos que avui dia encara són difícils de canviar.
Més notícies: