Muntatge de fotos de policia, un missatge i una exclamació

SOCIETAT

Avís dels Mossos: el missatge que pots rebre i posa en risc totes les teves dades

Aquests són alguns dels consells que has de seguir per evitar ser estafat i mantenir les teves dades protegides

Els Mossos d'Esquadra han detectat un nou mètode d'estafa que es propaga a través dels dispositius mòbils. Aquesta vegada, els estafadors es fan passar per l'empresa de missatgeria DHL.

En el seu missatge, asseguren que el destinatari té pendent recollir un enviament en un punt de lliurament concret. Amb el missatge adjunten també un enllaç. Els Mossos demanen no punxa en cap cas, per a no exposar totes les nostres dades.

És probable que, si un usuari no està alertat sobre aquest cas d'estafa, arribi allà on els estafadors volen. I amb més motius si espera un paquet. A més, DHL és una empresa internacional molt gran, cosa que acostuma a generar confiança.

Per aquest motiu, és urgent la difusió d'aquesta alerta perquè ningú caigui en el frau i es protegeixi de possibles enganys. Recordem que les estafes d'aquesta mena no són una broma, perquè molts acaben perdent diners.

Aquests són alguns consells que hem de seguir per no caure en possibles estafes

Un dels passos principals és verificar la font. D'aquesta manera, comprovarem l'autenticitat del remitent abans de proporcionar les nostres dades. Una possible solució és trucar directament a l'empresa, utilitzant els números de contacte oficials i en cap cas els proporcionats en el missatge.

Un altre dels consells és no fer clic a enllaços sospitosos. En aquest sentit, sovint circulen enllaços no desitjats que poden contenir codi maliciós o dirigir-te a llocs web falsos. D'aquesta manera evitarem una possible estafa.

Plànol detall d'una mà amb un mòbil encès

També és molt important no compartir contrasenyes ni codis de seguretat en cap cas. Moltes estafes demanen a l'usuari aquest tipus de dades per accedir a tota la informació privada. Les institucions legítimes mai et demanaran que comparteixis aquesta informació a través de missatges de text o correu electrònic.

Denunciar el missatge sempre és una bona opció. Davant de qualsevol notificació sospitosa, reporteu-la a la policia o a l'entitat afectada. Com més informació proporcionem, més ràpid podran prendre mesures per aturar els estafadors.

No és la primera vegada que aquest tipus d'estafa es produeix

La setmana passada la policia va alertar d'un altre frau. En aquella ocasió, els estafadors es feien passar per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. De la mateixa manera, feien arribar missatges de text o correus electrònics als usuaris, per robar diners o accedir a la seva informació personal.

En definitiva, recordeu verificar la font abans de proporcionar dades personals i seguir tots els consells proporcionats. D'aquesta manera, s'evitarà tenir problemes seriosos en el futur.

➡️ Societat

Més notícies: