Muntatge de les mans d'una persona utilitzant un mòbil i les lletres de Policia Nacional d'un cotxe
SOCIETAT

Si reps aquest missatge, esborra'l: la nova estafa amb què suplanten la Policia

La Policia ha alertat de l'enviament de correus i missatges en què es fan passar per agents del cos

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han emès una alerta davant d'una nova modalitat d'estafa que afecta molts ciutadans.

En aquesta ocasió, els delinqüents estan suplantant la identitat d'aquestes institucions per enganyar les persones i robar-los informació sensible o diners.

En què consisteix l'estafa amb què suplanten la policia?

Els estafadors fan servir diversos mètodes per dur a terme el seu engany, però un dels més comuns és l'enviament de correus electrònics o missatges de text en què es fan passar per agents de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil.

En aquest cas, s'informa la víctima que ha estat citada per comparèixer en un procediment judicial i se li sol·licita que faci clic en un enllaç o que proporcioni certa informació per obtenir més detalls.

Com evitar caure al parany

És important recordar que la Policia o la Guàrdia Civil mai no sol·licitaran informació personal o financera a través de correus electrònics o missatges de text. Per tant, si reps un missatge sospitós d'aquest tipus, el millor és eliminar-lo immediatament i no seguir cap enllaç que pugui contenir.

Muntatge mans d'una persona utilitzant un telèfon i rodona amb un cotxe de la Policia Nacional

A més, si tens dubtes sobre la veracitat d'un missatge, pots posar-te en contacte amb la Policia Nacional o la Guàrdia Civil per verificar si es tracta d'una comunicació legítima.

Per evitar convertir-se en víctima d'aquesta estafa, cal tenir en compte algunes precaucions simples, però efectives. Primer de tot, és crucial desconfiar de missatges no sol·licitats. Si reps un missatge de text o correu electrònic inesperat que sembla que és de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil, mantingues la calma i analitza'l amb cura abans de prendre qualsevol acció.

Després, verifica l'autenticitat del missatge. Si tens dubtes sobre la legitimitat d'un missatge, el millor és posar-te en contacte directament amb la Policia Nacional o la Guàrdia Civil per confirmar-ho.

També és fonamental abstenir-se de fer clic a enllaços proporcionats a correus electrònics o missatges de text sospitosos, ja que podrien redirigir a llocs web fraudulents dissenyats per robar informació personal.

Per últim, protegeix les teves dades. Mai no proporcionis informació personal o financera a través de correus electrònics o missatges de text no sol·licitats, independentment de qui sembli ser el remitent.

Distingir una citació judicial real d'una suplantació

A més, per evitar caure en una estafa d'aquest estil, és important aprendre a distingir una citació judicial real d'una falsificació. Les citacions judicials solen enviar-se per correu certificat o ser lliurades personalment per un oficial de justícia. A més, contenen informació detallada sobre el procediment judicial i com cal procedir.

D'altra banda, les suplantacions solen no tenir detalls específics i solen contenir amenaces o pressions perquè la víctima actuï ràpidament.

➡️ Societat

Més notícies: