Muntatge amb dues paneres de Nadal i un home comptant bitllets d'euro
SOCIETAT

Avís d'Hisenda sobre les cistelles de Nadal: el que cal pagar

Hisenda obliga a declarar tots aquells obsequis que els treballadors rebin per part de la seva empresa

Hisenda no abaixa la guàrdia ni per Nadal. Per això no perdrà ull als possibles regals que les empreses puguin fer als seus empleats durant aquest període. De fet, ja adverteixen que les cotitzades cistelles carregades de productes nadalencs que fan arribar les companyies també caldrà declarar-les.

Però això no es tracta d'una cosa nova, ja que s'està aplicant aquesta mesura des de fa molt de temps. Són els tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) els que fan un recordatori en aquest sentit.

Expliquen que qualsevol regal o obsequi passa a considerar-se un increment de patrimoni a l'escala general de l'IRPF. Per tant, a la propera declaració de la renda caldrà incorporar aquests detalls que rebis als ingressos convencionals.

Hisenda recalca que les cistelles de Nadal que reben els empleats adquireixen la condició de rendes del treball en espècie. Això fa que estiguin subjectes a retenció d'IRPF, publica Las Provincias .

Hisenda dona les claus per ajustar-se a la legalitat

Les empreses han d'incloure a la nòmina de l'assalariat el valor de la cistella o regal. A més, la companyia mateixa practicaria sobre aquesta quantia la retenció d'IRPF corresponent.

Per tant, en fer la declaració apareixeria com que el treballador hauria cobrat els diners que costa aquest obsequi. En qualsevol cas, no és gaire habitual que les companyies s'ajustin a aquesta norma. Sobretot pel valor tan reduït que presenten aquests detalls

De quant seria la retenció

Des del sindicat de tècnics d'Hisenda assenyalen que els premis, exceptuant els dels sorteigs de loteries , seran sotmesos a una retenció. Per això cal que superin els 300 euros i si fos així el percentatge que ingressaria aquest organisme seria del 19%.

Una altra cosa ben diferent és el que passaria en el cas de cobrar el premi en efectiu. Si això passa, l'empleat l'ingressaria net, una vegada descomptada la retenció.

Per tant, si aquest Nadal reps una cistella de la teva empresa, no t'oblidis de declarar-la. És un ingrés més que obtindràs i que està sota la lupa d'Hisenda.