Dona amb un telèfon mòbil a la raja i el logo de movistar a l'esquerra
SOCIETAT

Avís als clients de Movistar: l'estafa amb què intenten enganyar molts

Facua adverteix seriosament de l'estafa que estan patint els clients de Movistar a causa de la ciberdelinqüència

Molt de compte si ets client de Movistar perquè alguns estan patint greus atacs en forma de phishing. Ho estan patint per culpa d'una sèrie de ciberdelinqüents que suplanten la 'teleco' espanyola des de fa temps.

Facua ha advertit els ciutadans d'una campanya de ciberdelinqüència que no busca cap altre objectiu que obtenir les dades bancàries dels usuaris. Les víctimes reben un correu en què se'ls exposa que “la seva autorització de domiciliació bancària ha caducat el 12 de novembre del 2023”.

Per això, per evitar pagaments endarrerits heu d'emplenar les dades d'un formulari que trobareu després de clicar un link que conté aquest missatge. L'assumpte del correu qüestió és 'Eviteu pagaments endarrerits', si bé pot haver-hi altres modalitats semblants a la citada.

Movistar alerta d'una altra estafa: molts clients pateixen la suplantació de la 'teleco'

Quan entres en aquest link, els usuaris han d'emplenar el formulari citat amb les seves dades bancàries. Una bona manera de conèixer que es tracta d'una estafa, segons Facua, és fixar-se que l'adreça des d'on s'envia el correu no és oficial. Alhora, l'enllaç per entrar en aquest formulari (s.id/movistar), no és un dels dominis oficials.

Per si no n'hi hagués prou, la data teòrica en què va expirar l'autorització de la qual t'informen és posterior a aquest missatge de correu. I a més, és ressenyable la contradicció que es parla de l'autorització passada de Movistar.

Una altra clau per comprovar que estem davant d'un frau és la redacció amb faltes ortogràfiques i absència de manera en parlar-nos de tu o vostè. I per exemple, crida l'atenció com acaba el missatge: “esperem haver-vos informat”.

Les recomanacions de Facua són no obrir o respondre aquests correus, no confiar en els fitxers adjunts i ser previnguts abans de punxar aquests enllaços sospitosos. Així mateix, també hem de tenir actualitzat el nostre antivirus i el sistema operatiu del dispositiu en qüestió si no volem emportar-nos un disgust innecessari.