L'aperitiu nadalenc de Jordi Cruz més saborós i fàcil de preparar
No hi ha millor per als àpats de Nadal que una opció senzilla i saborosa, i aquesta recepta compleix amb totes dues
Avui dia, gran part de la innovació i la sorpresa que hi pugui haver en un dinar nadalenc és cosa dels aperitius. Potser al plat principal siguem més clàssics, però és en aquests previs a dinar, on podem improvisar.
Per això, avui et portem una recepta molt senzilla elaborada pel xef Jordi Cruz. Es tracta d'uns gotets de llagostins arrebossats amb crema d'alvocat.
En aquest cas, podeu veure com el xef utilitza els electrodomèstics de Moulinex per elaborar el plat. Però no et preocupis per això, ja que et farem els passos sense necessitat de tenir-los. Així que ara només queda tenir-ho tot a punt per començar.
Ingredients per preparar l'aperitiu nadalenc de Jordi Cruz
En primer lloc, aquí et deixem els ingredients pensats per preparar aquest plat per a quatre persones:
Ingredients per preparar gotets de llagostins i crema d'alvocat
INGREDIENT | QUANTITAT |
Alvocat | 2 unitats |
Formatge crema | 2 cullerades |
Coriandre picat | 2 cullerades |
Llima | 1 unitat |
Llimona | 1 unitat |
Oli d'oliva verge extra | Al gust |
Sal | Al gust |
Cues de llagostins pelades | 14 |
Ou | 1 unitat |
Panko | |
Peperoncí |
Així es fan els llagostins amb alvocat, segons Jordi Cruz
1. Preparar la crema d'alvocat
Per a aquest primer pas necessitaràs una batedora. En primer lloc, traiem l'os a l'alvocat i posem la seva carn al got. Després, afegim a aquesta barreja formatge crema, coriandre, ratlladura i suc de llimona i llima, oli, sal i triturem.
2. Ens posem amb els llagostins
En primer pas serà col·locar els llagostins de dos en dos als escuradents de la broqueta, pinzellar-los amb ou batut i arrebossar-los en panko. Ara pots fregir les broquetes en una paella amb l'oli ben calent i escórrer-les. O bé, tireu-hi una mica d'oli en una planxa i cuina-les.
3. Ara acabem de muntar
Agafem la crema que hem triturat amb la batedora i l'anem repartint per tots els gots. Agafem les nostres broquetes ja preparades i les anem inserint a cadascun. L'últim toc és empolvorar peperoncí i posar una mica de ratlladura de llima.
Consells de presentació
Com pots veure al vídeo, poc cal fer perquè aquest plat estigui ben presentat. El que sí que és veritat és que et recomano que facilitis que els comensals puguin introduir els llagostins a la crema. Només així s'entén que les dues elaboracions vagin juntes.
Igualment, estaria bé que posessis una cullera petita al costat per poder acabar la crema de cada got. Encara que la crema no sigui calenta, intenta que el llagostí estigui acabat de fer. D'una banda, perquè estigui cruixent i, de l'altra, perquè es noti millor el sabor.
Més notícies: