Muntatge amb la cara del conegut xef Jordi Cruz i un cercle amb diversos gotets de vidre amb salsa d'alvocat i gambes
SOCIETAT

L'aperitiu nadalenc de Jordi Cruz més saborós i fàcil de preparar

No hi ha millor per als àpats de Nadal que una opció senzilla i saborosa, i aquesta recepta compleix amb totes dues

Avui dia, gran part de la innovació i la sorpresa que hi pugui haver en un dinar nadalenc és cosa dels aperitius. Potser al plat principal siguem més clàssics, però és en aquests previs a dinar, on podem improvisar.

Per això, avui et portem una recepta molt senzilla elaborada pel xef Jordi Cruz. Es tracta d'uns gotets de llagostins arrebossats amb crema d'alvocat.

En aquest cas, podeu veure com el xef utilitza els electrodomèstics de Moulinex per elaborar el plat. Però no et preocupis per això, ja que et farem els passos sense necessitat de tenir-los. Així que ara només queda tenir-ho tot a punt per començar.

Ingredients per preparar l'aperitiu nadalenc de Jordi Cruz

En primer lloc, aquí et deixem els ingredients pensats per preparar aquest plat per a quatre persones:

Ingredients per preparar gotets de llagostins i crema d'alvocat

INGREDIENTQUANTITAT
Alvocat2 unitats
Formatge crema2 cullerades
Coriandre picat2 cullerades
Llima1 unitat
Llimona1 unitat
Oli d'oliva verge extraAl gust
SalAl gust
Cues de llagostins pelades14
Ou1 unitat
Panko
Peperoncí

 

Així es fan els llagostins amb alvocat, segons Jordi Cruz

1. Preparar la crema d'alvocat

Per a aquest primer pas necessitaràs una batedora. En primer lloc, traiem l'os a l'alvocat i posem la seva carn al got. Després, afegim a aquesta barreja formatge crema, coriandre, ratlladura i suc de llimona i llima, oli, sal i triturem.

2. Ens posem amb els llagostins

En primer pas serà col·locar els llagostins de dos en dos als escuradents de la broqueta, pinzellar-los amb ou batut i arrebossar-los en panko. Ara pots fregir les broquetes en una paella amb l'oli ben calent i escórrer-les. O bé, tireu-hi una mica d'oli en una planxa i cuina-les.

3. Ara acabem de muntar

Agafem la crema que hem triturat amb la batedora i l'anem repartint per tots els gots. Agafem les nostres broquetes ja preparades i les anem inserint a cadascun. L'últim toc és empolvorar peperoncí i posar una mica de ratlladura de llima.

Consells de presentació

Com pots veure al vídeo, poc cal fer perquè aquest plat estigui ben presentat. El que sí que és veritat és que et recomano que facilitis que els comensals puguin introduir els llagostins a la crema. Només així s'entén que les dues elaboracions vagin juntes.

Igualment, estaria bé que posessis una cullera petita al costat per poder acabar la crema de cada got. Encara que la crema no sigui calenta, intenta que el llagostí estigui acabat de fer. D'una banda, perquè estigui cruixent i, de l'altra, perquè es noti millor el sabor.