Muntatge amb una persona omplint un got d'aigua d'una aixeta i un cercle amb algú agafant una mostra d'una altra aixeta
SOCIETAT

Un investigador analitza l'aigua de l'aixeta i el que troba aclareix qualsevol dubte

Per fi tenim clar si és recomanable o no beure aigua de l'aixeta

Moltes vegades ens hem preguntat si és segur i recomanable per a la salut beure aigua de l'aixeta. En les darreres hores, hem vist com l'usuari de TikTok @bajo.elmicroscopio ha incidit en aquest dubte que molts tenen. I és que ha analitzat una mostra d'aigua de l'aixeta per veure què hi ha trobat.

Aquest usuari de TikTok ha volgut certificar si realment és segur o no beure aigua de l'aixeta. "Amb una pipeta estèril agafo una mostra, la tenyeixo amb blau de metilè i la porto sota el microscopi per observar-la", assenyalava a l'inici.

Un investigador de TikTok aclareix el dubte si beure aigua de l'aixeta és recomanable o no

"Com era d'esperar, no observo cap mena de microorganismes que hi són presents. L'aigua està tractada amb clor, un desinfectant molt efectiu que s'afegeix en dosis molt baixes per permetre que sigui apta per al consum", explica en detall.

L'investigador destaca que aquesta aigua va ser analitzada per un laboratori i aquí ens mostra els resultats. "Quant a la presència de bacteris, possiblement patògens, no es va detectar la presència de cap", revela.

"La resta de valors mesurats estan tots dins dels rangs permesos pel decret 3/2023. En aquest s'estableixen els criteris de qualitat de l'aigua de consum. Per això, si no vols gastar diners en aigua embotellada, la de l'aixeta és perfectament vàlida", sentencia.

Un conegut nutricionista deixa clar per què hem de beure aigua de l'aixeta

La veritat és que, no fa gaire temps, el nutricionista Juan Revenga va explicar les bondats de beure aigua de l'aixeta. Ha assegurat que "beure aigua envasada té un cost que és entre 100 i 1.000 vegades superior a fer-ho d'aixeta".

Alhora, Revenga va exposar que, sobre aquesta recomanació dubtosa de beure dos litres d'aigua al dia, tindria un cost d'1,39 euros anuals si la consumim de l'aixeta. Però si ho fem a través d'aigua envasada, ens hauríem de gratar la butxaca d'una manera espectacular pagant entre 120 i 1.200 €.

D'altra banda, apuntava que només es recicla el 15% dels envasos d'aigua que es consumeix, un fet “molt preocupant. Terra a la lluna 37 vegades". Revenga insisteix que hem de beure aigua de l'aixeta per "salut, responsabilitat mediambiental i economia".

➡️ Societat

Més notícies: