Muntatge de fons una imatge genèrica d'un supermercat ia la dreta una dona sorpresa amb un signe d'interrogació sobre el cap i un núvol de diàleg

SOCIETAT

El millor aliment per cuidar els ronyons és a qualsevol supermercat i costa poc

Aquests aliments es venen a qualsevol supermercat, a preu baix i amb múltiples beneficis per als teus ronyons

Les malalties o problemes als ronyons es tornen cada vegada més comuns. Per evitar-ho, l'alimentació és un factor clau. És per aquest motiu que et vull compartir els aliments que t'ajudaran a cuidar i protegir els teus ronyons, t'adonaràs que són a qualsevol supermercat.

Moltes vegades hem sentit la paraula “détox” que, concretament, es refereix a la desintoxicació o neteja del cos. Resulta que al nostre cos hi ha un òrgan encarregat del détox per excel·lència. Sí, parlo dels ronyons, que ajuden a depurar i desintoxicar l'organisme.

Els aliments que ajuden a cuidar els teus ronyons

Els ronyons filtren la sang i són els encarregats d'eliminar toxines, deixalles, excés d'aigua i ajuden a mantenir l'equilibri químic del cos. La seva missió és que hi hagi un equilibri saludable i tot funcioni com ha de funcionar.

Per això, a continuació et detallem els millors aliments per cuidar els ronyons perquè funcionin a la perfecció. El millor de tot és que s'aconsegueixen a qualsevol supermercat i a un preu molt baix.

1. Les fruites

Hi ha diverses fruites altes en potassi, un element present a tot el cos i responsable de moltes funcions. Als ronyons, el potassi ajuda a augmentar la producció d'orina.

El plàtan, la poma, la taronja, el préssec... són fruites altes en potassi. Els nabius, per la seva banda, ajuden que la bufeta estigui neta i mantenen els ronyons desintoxicats.

D'altra banda, les maduixes són ideals per prevenir l'oxidació del cos i la pinya ajuda a prevenir les infeccions i la inflamació als ronyons. A més, pel seu alt contingut en vitamina C i enzims, la pinya és perfecta per a la cura dels teus ronyons.

2. Els cereals integrals

La fibra dels cereals integrals ajuda a eliminar toxines del cos i, també, a la prevenció d'algunes malalties com diabetis, càncer, alta pressió i malalties cardiovasculars. De fet, a les persones amb malalties renals, actualment, se'ls recomana ingerir més fibra a la seva dieta diària.

És important buscar aliments integrals de grans sencers. I, un consell extra que et comparteixo, és aprofitar la fibra en totes les presentacions, com en les patates, el bròquil, les llavors i els llegums.

3. Aliments que contenen en calci

Et sorprendràs al saber la quantitat d'aliments que contenen una bona dosi de calci. La llet i els ous són els més escoltats, però, a més, l'enciam, el bròquil, els espàrrecs i la carabassa són alts en calci. També, alguns peixos, com ara el salmó i les sardines.

Contrari a allò que es podria pensar, una bona alimentació amb les dosis recomanades de calci (i potassi) ajuden a prevenir l'aparició de càlculs renals. Així, el calci enforteix els ronyons i ajuda al seu bon funcionament.

4. Infusions

Beure suficient líquid és vital per eliminar deixalles de l'organisme. La hidratació amb infusions pot ajudar a la retenció de líquid, la desinflamació i, depenent del tipus d'infusió, pot contenir propietats diürètiques.

Algunes infusions que et poden ajudar a netejar els ronyons són: cua de cavall, àrnica, dent de lleó o julivert.

5. Altres recomanacions

Evita les altes quantitats de sal, els lactis sencers i edulcorants i aliments altament processats. Sens dubte, l'excés de tabac i cafeïna també resulta perjudicial per a la bona salut dels teus ronyons.

Finalment, intentar tenir un estil de vida actiu, que fugi del sedentarisme, i prendre força aigua, és un plus que ajuda al benestar general del teu cos.

Un aliment miraculós no existeix. L'important és a la teva dieta diària i a incloure aliments sans que, a més, aconseguiràs a qualsevol supermercat. No oblidis consultar el teu metge si sents algun malestar o vols algun consell que s'adapti específicament a tu.

➡️ Societat

Més notícies: