Muntatge mans d'una persona utilitzant un telèfon i rodona amb un cotxe de la Policia Nacional
SOCIETAT

Alerta per l'estafa del sí: la policia avisa del que mai has de fer

La policia mana un missatge urgent per evitar que caiguem en una nova estafa

La Policia Nacional vol que estiguis més atent que mai a una nova estafa que està proliferant en els darrers temps al nostre país. L'alerta en concret versa sobre una trucada que pots rebre al telèfon mòbil i a la qual no has de contestar amb una paraula concreta.

La policia ha alertat a les seves xarxes socials d'aquest nou frau que et pot complicar la vida més del que penses si no fas cas dels seus savis consells.

Els estafadors utilitzen totes les seves estratègies per intentar robar les teves dades personals i posteriorment tots els teus diners. Si rebeu una trucada d'un número desconegut, "no respongueu amb un sí", exposa la Policia Nacional en un nou vídeo. Un que ja suma més de 1.000 likes a X, xarxa social coneguda fins fa pocs mesos com Twitter.

La Policia Nacional avisa del greu error que cometem en respondre 'sí' a una trucada

"No responguis amb un 'sí'. Els estafadors fan preguntes perquè responguis 'sí' i graven la teva veu per fer-la posteriorment per donar d'alta un servei. Penja ràpidament si desconfies, compte amb l'estafa del sí", finalitza aquest missatge amb el que han posat de manifest la seva perillositat per als ciutadans.

Com és habitual, una agent de la Policia Nacional ha estat l'encarregada d'explicar als ciutadans què no han de fer per no caure en aquest parany dels estafadors.

I és que la teva resposta en contestar una trucada et pot sortir cara, deixa ben clar al vídeo. “Et truquen fent-se passar per una entitat bancària o atenció al client fent-te preguntes buscant un 'sí' per part teva mentre et graven la veu”, indica l'agent en qüestió.

“Amb l'enregistrament, els estafadors intentaran donar-se d'alta en algun servei o autoritzar transaccions en nom teu. Si sospites que la trucada pot ser una estafa, penja ràpidament i verifica la seva legitimitat contactant amb l'entitat”, finalitza el vídeo, que s'ha viralitzat les darreres hores.