Diverses persones en una terrassa hostalera, i al cercle, un compte i diners en un plat petit
SOCIETAT

Alerten del que et poden cobrar en un bar sense que te n'adonis: molt de compte

Diversos clients detecten com en alguns bars se'ls carrega al compte uns serveis que no havien sol·licitat

A l'hora de pagar les consumicions del bar, el client hauria de revisar el tiquet per confirmar que no se li cobri de més. Sobretot després dels darrers casos detectats en alguns establiments, on es carreguen al compte serveis no sol·licitats. Així ho denunciava recentment el portaveu de la Federació d'Associacions de Consumidors i Usuaris d'Andalusia (Facua), Rubén Sánchez.

Convida els ciutadans que parin atenció i no caiguin al parany que poden fer alguns hostalers. Va posar l'exemple d'una companya de l'organització quan va anar a un local de Sevilla. Suposadament li van cobrar per error un concepte de 'pa', "per si colava", ha apuntat.

Va afegir que encara que no suposi una quantitat elevada, en aquest cas el bar havia aconseguit incrementar la factura un 22%. Es van cobrar 0,70 euros a cadascun dels quatre clients, i per això els van intentar enganyar amb 2,80 euros de més. El responsable d'aquesta organització destaca que "si es repeteixen aquest tipus d'errors a l'hostaleria, es guanyaria molt pel pa fake".

Va intentar justificar d'alguna manera la decisió comesa. Pel que sembla, els negocis d'hostaleria compten amb un programa informàtic "en què introdueixen el nombre de comensals". D'aquesta manera, "automàticament quan cal cobrar el pa es calculés pel nombre de comensals", va dir a Cuatro al dia.

Cobren el pa sent conscients de l'error

En qualsevol cas, entenen des d'aquesta organització que “no poden tenir-ho sempre configurat” perquè cobrin tots els serveis. No té cap sentit que se'ls carregui als clients per això quan únicament es prenen un refresc o un cafè, admeten.

Potser en alguns casos es tracta d'una simple distracció per part dels cambrers. Però des de Facua asseguren que a molts bars cobren aquest pa sent conscients de l'error. Així obtindran uns diners extres i si el client se n'adona, seria tan senzill com portar-li un tiquet nou i demanar disculpes.

Amb tot això, la pròxima vegada que comprovis que et cobrin de més, no dubtis a demanar el tiquet i revisar bé. No descartis que al costat del cafè et puguin 'colar' una ració de pa.

➡️ Societat

Més notícies: