Fotomuntatge d'una dona prenent una pastilla amb la suplementació alimentària retirada
SOCIETAT

Alerta alimentària: Retiren urgentment i demanen no prendre 2 complements alimentaris

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha emès una nova alerta alimentària per la presència de tadalafil en dos complements alimentaris

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha emès una nova alerta per la presència de tadalafil en dos complements alimentaris procedents de Portugal. Segons assegura, el consum de la complementació podria produir "reaccions adverses de diversa gravetat".

D'aquesta manera, s'ha informat de la retirada dels productes Gold Max Blue i Kuh Nekt per la presència de tadalafil. És un fàrmac utilitzat per tractar la disfunció erèctil. Així ho ha transmès la mateixa entitat en un comunicat emès aquest divendres 5 de gener.

És per aquest motiu que es recomana a les persones que tinguin a casa seva els productes inclosos en aquesta alerta, que no els consumeixin. Si no, podria ser perjudicial per a la seva salut. 

Més informació sobre els productes afectats

Com hem dit, es tracta dels suplements alimentaris Gold Max Blue i Kuh Nekt. Aquí us mostrem les dades dels productes implicats:

  • Nom del producte: Gold Max Blue i Kuh Nekt .
  • Aspecte del producte: Envàs de cartó amb blíster de 20 càpsules .
  • Número de lot: Tots els lots .
  • Data de Caducitat: Totes les dates .
  • Temperatura: Ambient .

Segons hem pogut saber, aquests productes contenen tadalafil. Una substància activa no declarada a l'etiquetatge que pot tenir efectes farmacològics. A més de poder generar riscos per a la salut de les persones que el consumeixin. Per aquest motiu, l'AESAN demana molta precaució.

Es comercialitzen mitjançant la venda en línia

Tal com assegura l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN), els productes en qüestió es comercialitzen mitjançant la venda en línia. Tot i això, no descarta altres vies de venda. Fet que afegeix preocupació, ja que és més complicat controlar on són els productes afectats.

Gràcies al Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha pogut tenir coneixement del que ha passat. Després d'una notificació d'alerta traslladada les autoritats sanitàries de Catalunya.

Tota aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través de SCIRI. D'aquesta manera, s'espera que aquestes verifiquin la retirada dels dos complements alimentaris dels diferents canals de comercialització.